رفتن به محتوای اصلی

«نتانیاهو نگذاشت ترامپ به ایران حمله کند»

اسرائیل: «ما دلیل خودداری آمریکا از حمله به ایران نبودیم»
اسرائیل: «ما دلیل خودداری آمریکا از حمله به ایران نبودیم»
posted onJuly 20, 2019
noدیدگاه

شبکه تلویزیون لبنانی المیادین که هم‌سو با حزب‌الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران است، جمعه 19 ژوئیه/ 28 تیر خبر داد که روز 31 خرداد، چهار هفته پیش، زمانی که دونالد ترامپ در واکنش به ساقط شدن پهپاد پیشرفته آمریکایی بدست سپاه پاسداران ایران بر فراز آبهای منطقه قصد داشت عملیات نظامی محدودی علیه ایران انجام دهد، این بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بود که به آقای ترامپ تلفن کرد و مانع شد.

ایران 30 خرداد با ادعای اینکه پهپاد گلوبال هاوک آمریکا به حریم ایران وارد شده بود، آن را ساقط کرد؛ یک روز بعد از آن آمریکا در صدد حمله‌ای محدود برآمد اما چنین نشد.

از آنجا که رژیم ایران تاکید کرده که هر اقدامی علیه خود را حتی در ابعاد محدود «آغاز یک جنگ» تلقی خواهد کرد، نتانیاهو نگران است که بروز جنگ علیه ایران موجب شود که حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی فلسطین در راستای منویات رژیم ایران، بی‌محابا حملات راکتی و موشکی به نقاط مختلف اسرائیل را آغاز کنند و پای اسرائیل مستقیما وارد بحران آمریکا و ایران شود- چه بسا که خود او بارها مدعی شده که وی دونالد ترامپ را به خروج آمریکا از برجام تشویق کرد.

اما دونالد ترامپ تاکید کرده بود که به این دلیل حمله به ایران را «ده دقیقه پیش از عملی شدن آن» لغو کرد که از فرماندهان پرسید در پایگاه‌های ایران که برای هدف آن حمله انتخاب شده بودند، چند تن کشته خواهند شد و آنها پاسخ دادند تا 150 تن ایرانی در این عملیات کشته خواهند شد؛ آقای ترامپ افزوده بود که پهپاد آمریکا بدون سرنشین بود و تلفاتی از آمریکائیان نداشت و لذا وی فکر کرد که حمله‌ای که 150 ایرانی را بکشد، با ساقط شدن پهپاد آمریکایی، متوازن و متناسب نیست و لذا فرمان داد که عملیات حمله «ده دقیقه پیش از شروع آن» لغو شود.

رسانه‌های اسرائیل شنبه 20 ژوئیه/ 29 تیر به نقل از «یک مقام ارشد دولتی» و بدون ذکر نام او نوشته‌اند که خبر المیادین درست نیست و اسرائیل نقشی در لغو فرمان حمله آمریکا به ایران نداشته است.

رسانه‌های اسرائیل مانند جروزالم پست نام «مقام ارشد دولتی» را نبردند اما هر گاه که این رسانه‌ها چنین عنوانی را به کار می‌برند، منظورشان فردی ارشد در دفتر نخست وزیری و حتی شخص نخست وزیر کشورشان است؛ چه بسا که تجربه بسیاری درستی این امر را نشان داده و بعدها نخست وزیرشان همان حرف را آشکارا بیان کرده است.

در شرایطی که نتانیاهو در روزهای گذشته دوباره گفت که ارتش اسرائیل «تنها ارتش آماده رویارویی با ایران است» و مرتب نیز تکرار می‌کند که روزگار حماس و حزب‌الله را در صورت پیوستن آنها به ایران بعد از شروع هر جنگ جدید سیاه خواهد کرد، اگر ادعای «المیادین» بارقه‌ای از حقیقت داشته باشد، این پرسش می‌تواند مطرح باشد که دلایل واقعی نگرانی‌ نتانیاهو از پاسخ بسیار محدود نظامی آمریکا به ایران چه بوده است؟ آن‌هم در شرایطی که اسرائیل ادامه بقای رژیم ایران را «خطری حیاتی» برای کیان و موجودیت اسرائیل معرفی می‌کند.