رفتن به محتوای اصلی

Kürt boksör Almanya adına Avrupa Ağır Siklet Şampiyonu

Kürt boksör Almanya adına Avrupa Ağır Siklet Şampiyonu
Bakurlu Kürt boksör Agit Kabayel, Yunan rakibi Evgenios Lazaridis’i mağlup ederek Avrupa Kıtası Ağır Siklet Boks Şampiyonu oldu.
posted onJuly 22, 2020
noدیدگاه

Kuzey Kürdistanlı (Bakur) Kürt boksör Agit Kabayel, Dünya Boks Federasyonu (Word Boxing Association - WBA) tarafından düzenlenen Avrupa Kıtası Ağır Siklet Boks Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonaya Almanya adına katılan Dersimli boksör Agit Kabayel, Yunan rakibi Evgenios Lazaridis’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Almanya’nın Magdeburg kentindeki Elbaupark'ta gerçekleştirilen müsabakalara 32 yaşındaki Yunan boksör Evgenios Lazaridis’le karşı karşıya gelen 27 yaşındaki Kabayel, rakibi karşısında üç raundu 100-90, 99-91 ve 98-92’lik skorlarla kazandı.  

Spor siteleri Kabayel’in, elde ettiği fırsatı ve kendisine karşı yüksek beklentileri bildiğini, bu nedenle ilk turdan başlayarak tüm beklentileri karşıladığını yazdı.

Agit Kabayel’in şampiyonluğuyla ilgili açıklama yayımlayan WBA, karşılaşmada Agit’in zaferi için rakibine baskı kurmasının önemli olduğunu, onun da bunu mükemmel bir şekilde uyguladığını aktardı.

WBA açıklamasında “Vücut darbeleri ve ciddiyetle başlayan Kabayel'in inatçı saldırılarına yanıt vermekte zorlanan Lazaridis  yavaş yavaş yıkıldı” denildi.

Profesyonel kariyerinde 20 maçın tamamını kazanan Dersimli Boksör Agit Kabayel, bu karşılaşmaların 12’sinde rakiplerini nakavt etme başarısı gösterdi.

2016 yılından beri Avrupa ağır Siklet Boks Şampiyonu olan, daha önce WBC Akdeniz Boks Şampiyonası gibi birçok turnuvada şampiyonuk elde eden Kabayel, Dünya Boks Konseyi'nin (WBC) Haziran 2019 tarihinde güncellediği listesinde en iyi ağır siklet sıralamasında yer aldı.

Karşılaşmanın ardından Dünya Şampiyonu olmak için iyi bir fırsat yakaladığını belirten Agit Kabayel, “Amerika’ya gitme rüyam gerçek oldu. ABD'de ve ESPN'de becerilerimi sergilemek için sabırsızlanıyorum. Avrupa şampiyonu olarak, şimdi başarma zamanı” dedi.