رفتن به محتوای اصلی

İran ve Rojhelat’ta son 24 saat içinde 10 binden fazla yeni Corona vakası

İran ve Rojhelat’ta son 24 saat içinde 10 binden fazla yeni Corona vakası
İran rejimi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari, İran ve Rojhelat’ta son 24 saat içerisinde 10 bin 463 yeni Coronavirüs vakasının tespit edildiğini söyledi. İran rejiminin gerçek rakamları vermediği ve gerçek rakamların resmi rakamların iki katı olduğu düşünüldüğünde durumun ciddiyeti daha iyi ortaya çıkıyor.
posted onNovember 9, 2020
noدیدگاه

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili gerçek rakamları saklamakla suçlanan İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari, İran ve Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) son 24 saat içerisinde 10 bin 463 yeni Coronavirüs vakasının tespit edildiğini söyledi.

İran rejiminin Coronavirüsle ilgili gerçek vaka ve can kaybı rakamlarını sakladığı ve gerçek rakamların resmi rakamların üç katı olduğu yönündeki suçlamalar düşünüldüğünde, İran ve Rojhelat’ta durumun ciddiyeti daha iyi ortaya çıkıyor.

İran rejimi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari yaptığı açıklamada son 24 saat içinde 10 bin 463 yeni Coronavirüs vakasının kaydedildiğini duyurdu.

Bu resmi rakamlarla birlikte İran ve Rojhelat’ta bir günde Coronavirüs bulaşan kişi sayısı ilk kez 10 bin eşiğini aştı. İran ve Rojhelat’taki resmi toplam Coronavirüs vaka sayısı ise 692 bin 949 kişiye ulaştı.

Lari, son 24 saat içinde Coronavirüs nedeniyle 458 yeni ölümün kayıt altına alındığını belirterek toplam can kaybının 38 bin 749’a ulaştığını söyledi.

Rejimin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sedat Lari, durumu kritik olduğu için yoğun bakımda olan kişi sayısının 5 bin 561 olduğunu belirtti.

Zaferxendi: Gerçek rakamlar resmi rakamların en az üç katı

Sağlık uzmanları, İran rejim yetkililerinin açıkladığı resmi istatistiklerin her zaman sorgulanabilir olduğunu, gerçek istatistiklerin resmi istatistiklerin 4 katı olarak tahmin edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Daha önce, İran Tıb Birliği Başkanı Muhammed Reza Zaferxendi, gerçek can kayıplarının rejimin Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığından en az üç kat daha fazla olduğunu söylemişti.