Ana içeriğe atla

İran rejimi 2 Kürt siyasi mahkumu daha idam etti

İran rejimi 2 Kürt siyasi mahkumu daha idam etti
İran rejim yargısının idamla yargıladığı Kürt siyasi tutsaklar Sabir Şêx Abdulla ile Diyako Resulzade’nin infazlarının gerçekleştirildiği bildirildi.
posted onJuly 14, 2020
noyorum

İran İdam Cumhuriyeti, insanlık dışı vahşi uygulamalarına devam ediyior. Molla rejiminin Urmiye Cezaevinde bulunan Kürt siyasi tutsaklar Sabir Şêx Abdulla ile Diyako Resulzade’yi idam ettiği bildirildi.

İran rejim yargısının daha önce idam cezası verdiği Kürt siyasi tutsakların infazının dün gece saat 00:30’da gerçekleştirildiği bildirildi.

Siyasi tutsaklar Abdulla ve Resulzade’nin infazlarının, Urmiye Cezaevi yönetimi tarafından tek kişilik hücrelere konulmaları ardından gerçekleştirildiği aktarıldı.

İran rejimi, insanlık dışı uygulamalarından biri olan idamı, özellikle Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) Kürt halkına karşı bir korkutma-sindirme aracı olarak kullanıyor. Ancak İdam rejiminin bu ve diğer bütün vahşi uygulamaları, Kürt halkının mücadele azmini yükseltmelidir. Kürt ulusu ve onun geleceğinin sahipleri olan çocuklarının kurtuluşu için tek yol mücadeleyi geliştirerek yükseltmektir.