رفتن به محتوای اصلی

سنندج با موسیقی، سلیمانیه با ادبیات و بندرعباس با صنایع دستی، در فهرست «شهرهای خلاق» یونسکو معرفی شدند

سنندج با موسیقی، سلیمانیه با ادبیات و بندرعباس با صنایع دستی، در فهرست «شهرهای خلاق» یونسکو معرفی شدند
posted onNovember 2, 2019
noدیدگاه

آواتودی*

سنندج مرکز استان کردستان و بندرعباس مرکز استان جنوبی هرمزگان دو شهر ایران هستند که همراه با 64 شهر دیگر در جهان در میان فهرست تازه‌ای از نگاه یونسکو، وابسته به ملل متحد، به عنوان شهرهای خلاق یا مبتکر اقداماتی با خلاقیت‌های خاص در عرصه‌های فرهنگی، تربیتی و آموزشی قرار گرفتند.

فهرست یونسکو روز پنجشنبه 9 آبان/ 31 اکتبر که «روز جهانی شهرها» بود، اعلام شد.

سنندج به دلیل ابتکارات خلاقانه‌ای که بویژه در عرصه موسیقی داشته و دارد، و بندرعباس به خاطر صنایع دستی خیره‌کننده آن، به افتخار ورود به فهرست شهرهای مبتکر جهانی نائل آمدند.

سنندج زادگاه شمار زیادی از هنرمندان خلاق موسیقی کردی و موسیقی ایرانی است؛ هر سال جشنواره دف‌نوازی در اماکن عمومی سنندج برگزار می‌شود که هزاران تن از کودک تا سالمندان در حال نواختن دف، شوری عارفانه ایجاد می‌کنند، حال و هوایی عرفانی و یگانه به سنندج می‌بخشد.

افزون بر آن، وجود خانواده‌هایی مانند کامکارها که دهها تن از آنان در طول چند نسل آنها در کار موسیقی و خوانندگی در سطح بالا و جهانی هستند، یا هنرمندانی مانند سعید فرج‌پوری و دیگر نامداران حال و پیشین این عرصه، سنندج را به عنوان یک شهر دوستدار موسیقی و تولید کننده موسیقی‌های ناب به ایرانیان و مردم منطقه شناسانده بود و حال این شناسایی، جهانی خواهد شد.

در همسایگی ایران، شهر سلیمانیه در اقلیم کرد عراق نیز روز پنجشنبه به عنوان یکی از شهرهای خلاق جهانی شناخته شد. افتخار سلیمانیه به خاطر خلاقیت در ادبیات است.

مسرور بارزانی نخست وزیر دولت اقلیم کرد در پیامی به روشنفکران، خلاقان و مردم سنندج و سلیمانیه به خاطر این افتخارات شادباش گفت.

اصفهان نیز به خاطر صنایع دستی بی‌نظیر و متعدد آن که در جهان زبانزد است و رشت به خاطر خلاقیت در غذا، در سال‌های گذشته در فهرست شهرهای خلاق یونسکو قرار گرفته بودند.

       ________________________________
*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.