انجمن فرهنگیان شهرستان هرسین از توابع استان کرمانشاه، با انتشار بیانیەای اعلام کرد: "حکم اعدام توماج قتل هنر و زندگی است".
در بخشی از این بیانیه آمده است: "دروغ ما را میکشت، اگر هنر نبود. آنانکه در دروغ زندگی میکنند، دار اعدام را برای هنر ساختهاند. جهدی بیحاصل و اندیشهای ویرانگر، قدرت نامشروع خود را به کار بسته تا علم، فلسفه، هنر و هستی را به قامت خویش بدوزد؛ بیکرانگی هنر را در قالب ایدئولوژی منجمد و خردستیز خویش مقیّد سازد، البته در این توهم دار اعدام تنها ابزار اوست".
فرهنگیان هرسین تاکید میکنند: "ما حکم اعدام توماج صالحی را در زمره قتل هنر و زندگی میدانیم و در همراهی با هستی و انسان آن را محکوم میکنیم. توماج صالحی، امتداد سقراط است".
دنیز دایی، دختر علی دایی فوتبالیست مطرح نیز، با انتشار ویدئویی در اینستاگرام که به زبان انگلیسی ضبط شده علیه حکم اعدام توماج صالحی موضع گرفت.
دنیز دایی با محکوم کردن اتهامات وارده به این خواننده برجسته رپ و با اشاره به اعدام بیش از ٨٠٠ نفر در سال گذشته توسط جمهوری اسلامی ایران گفت: "متاسفانه این نوع اقدامات وحشیانه و بدوی متعلق به گذشته نیست و همچنان ماشین اعدام جمهوری اسلامی ایران فعال است".
او از مخاطبان خود خواست "صدای بی صدایان" باشند با اینکه جمهوری اسلام با شدت تمام با آزادیخواهان برخورد میکند و "به طرزی بیرحمانە"ای آنها را سرکوب میکند "اما باید ادامه داد و نترسیم".
قابل ذکر است سازمان عفو بینالملل به تازگی در گزارشی از اجرای حکم اعدام حداقل ۸۵۳ نفر طی سال ۲۰۲۳ میلادی در ایران خبر داد.
طی روزهای اخیر شخصیتهای برجسته هنری نیز در مقابل این حکم ضدبشری موضع گرفتند. میک میل رپر سرشناس آمریکایی در توئیتی نوشت: بخاطر یک موزیک به اعدام محکوم شده، آزادش کنید".
سازمان عفو بینالملل نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "مقامات ایرانی باید محکومیت و حکم اعدام توماج صالحی را لغو کنند و فوراً او را آزاد کنند".
یه-وان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی نیز در توئیتی اظهار داشت: "اکنون واضح است که توماج صالحی، فقط بخاطر بیان عقیده و نظر خود به اعدام محکوم شده، بخاطر افشاگریهایش در مورد شکنجەهایی که شده، بخاطر سخن با هوادارانش. بطور خلاصه، اعدام فقط به دلیل صحبت کردن. در ایران آزادی و حقوق بشر وجود ندارد".
او در ادامه متذکر شد: "این حکم نگران کننده است، نمیخواهم کتمان کنم مسئول این حکم ظالمانه کیست: قاضی محمدرضا توکلی. ما به سخن گفتن در باب ظلم در حق مرد و عدم حاکمیت قانون در ایران پایان نمیدهیم. ما برای توماج، آزادی او و آزادی بیان با هم میایستیم".
همچنین وب سایت رسمی سازمان ملل با انتشار گزارشی از اعتراض کارشناسان حقوق بشری این سازمان در قبال اعلام حکم اعدام توماج صالحی خبر داد.
روز پنجهشنبه، ششم اردیبهشت ماه، گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر با انتشار بیانیەای خواستار آزادی فوری توماج صالحی شدند.
آنها در بیانیهای تأکید کردند که انتقاد از سیاستهای دولت، از جمله از طریق بیان هنری، باید تحت حق آزادی بیان و حق مشارکت در زندگی فرهنگی محافظت شده باشد و نباید جرمانگاری شود. این کارشناسان افزودند که هنر باید اجازه داشته باشد انتقاد کند، انگیزه ایجاد کند و مرزها را جابجا کند.
کارشناسان سازمان ملل تاکید کردند: "ما از صدور حکم اعدام و بدرفتاری با آقای صالحی که به نظر میرسد صرفاً به دلیل استفاده او از حق آزادی بیان هنری و خلاقیت بوده باشد، نگران هستیم". آنها ترانههای اعتراضیتوماج را "تبلور آزادی هنری و حقوق فرهنگی" توصیف کردند.