رفتن به محتوای اصلی

Erdoğan: Neçirvan Barzani ile aramızdaki hukuk ileri derecededir

Erdoğan: Neçirvan Barzani ile aramızdaki hukuk ileri derecededir
posted onFebruary 5, 2022
noدیدگاه

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Irak’tan doğalgaz arzını konuştuklarını açıkladı. Erdoğan, “Neçirvan Barzani’yle aramızdaki hukuk ileri derecededir. O da bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi” dedi.

Ukrayna ziyareti dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Neçirvan Barzani ile yaptıkları görüşmede Irak’tan doğalgaz arzı konusunu ele aldıklarını söyledi.

Erdoğan, “Irak’tan da belki doğalgaz noktasında Türkiye’ye bir arz olabilir. Neçirvan Barzani’yle olan dostluğumuz bizim çok çok farklıdır ve aramızdaki hukuk ileri derecededir. O da bu konuda elinden geleni yapacağını, döner dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun konuyu görüşeceğini söyledi. İnşallah Irak doğalgazıyla ilgili de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına göre hem onlar kazanacak hem de biz kazanmış olacağız” dedi.

Türkiye önceki gün Mahmur ve Şengal’e hava operasyonları düzenlemişti. 

Bir gazetecinin, “Irak Kürt bölgesel yönetimi bu operasyonlara destek verirken HDP destek vermiyor. Tam tersi kınama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Şu anda özellikle Irak'ta ve Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu çok çok farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile çok daha ortak, çok daha dayanışma içerisinde yürütüyorlar. PKK terör örgütüne karşı da farklı bir duruşları var ve bu farklı duruşlarını da her geçen gün ispat ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ben kendisinde bunu özellikle gördüm ve anlaşılan o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Irak'ta yeni bir süreç başlayacaktır" ifadesini kullandı.