رفتن به محتوای اصلی

TBMM Başkanı’ndan Semra Güzel açıklaması 

TBMM Başkanı’ndan Semra Güzel açıklaması 
posted onJanuary 14, 2022
noدیدگاه


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, PKK gerillası Volkan Bora ile fotoğrafları yayımlanan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, “İç tüzüğün gereği yapılmalıdır” dedi. 
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK gerillası “Koçero Meleti” kod adlı Volkan Bora ile fotoğrafları Türk medyasında çıkmıştı.  
 
Konu hakkında açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP’li vekil Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğine işaret etti. 
  
Şentop, “Belgenin içinde bulunduğu dosya var mı diye bakacağız. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum” dedi. 
 
İç tüzüğün gereğinin yapılması gerektiğini söyleyen Şentop, "Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir bu yapılamadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" ifadesini kullandı. 
 
 
Adıyaman'ın Akçalı köyünde 29 Nisan 2017 yılında yapılan bombardıman sonucunda 3 PKK’li ile beraber hayatını hayatını kaybeden PKK gerillası “Koçero Meleti” kod adlı Volkan Bora’nın telefon incelemesinde, HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunmuş, söz konu fotoğraflar Cumartesi günü Türk medyası tarafından servis edilmişti. 
 
Fotoğraflar hakkında açıklama yapan Semra Güzel, Volkan Bora ile üniversite yıllarında tanışıp sözlendiğini, ancak Bora’nın hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle 2009 yılında Türkiye’den ayrılıp PKK’ye katıldığı söyledi. 
 
Çözüm Süreci’nde Volkan Bora’ya ulaştığını açıklayan Güzel, “2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır” ifadesini kullandı. 
 
Fotoğraflar üzerinden kendisine yönelik itibar suikasti işlendiğini vurgulayan Güzel, şu soruları sordu: 
 
Medya tetikçilerine ve onların arkasındaki güçlere soruyorum: 
 
1- Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, milletvekili olmadığım bir yıl boyunca neden hakkımda herhangi bir soruşturma başlatılmadı? 
2- Madem bu fotoğraflar 5 yıl önce elinize geçti, attığım twitten dahi fezleke hazırlanırken, vekillik çalışmalarını yürüttüğüm üç buçuk yıl içerisinde neden bu dosyaya dair Meclis’e iletilen herhangi bir fezleke olmadı? 
 
3- Bu fotoğraflar nasıl oluyor da bir “gazetecinin” eline geçiyor? Bu “gazeteci” bu fotoğraflara habercilik yeteneği sayesinde mi ulaştı, yoksa bu fotoğraflar bizatihi Emniyet veya bir devlet kurumu tarafından kendisine servis mi edildi? 
 
4- Nasıl oluyor da bu fotoğraflar öncelikle bir fezlekede değil de bir “gazete” sayfasında yayınlanıyor?