رفتن به محتوای اصلی

ABD: İran ile doğrudan görüşmeye hazırız

ABD: İran ile doğrudan görüşmeye hazırız
posted onApril 6, 2021
noدیدگاه

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, gelecek hafta Viyana’da yapılacak olan nükleer anlaşma toplantısında İran ile doğrudan görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Price, "Nükleer anlaşma koşullarına İran'la ortak bir şekilde dönme konusundaki meseleleri ele almak için Avrupalı, Rus ve Çinli ortaklarımızla birlikte görüşmelere katılma konusunda anlaştık. Görüşmeler 6 Nisan'da Viyana'da başlayacak" dedi.

Viyana’daki görüşmelerden hızlı bir sonuç beklemediklerini fakat ileriye atılmış sağlıklı bir adım olduğunu kaydeden Price, "Şu anda ABD ile İran arasında doğrudan görüşme olmasını beklemiyoruz ancak ABD buna (doğrudan görüşmeye) açıktır" dedi.

Bugün (2 Nisan) AB, Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere ile İranlı yetkililer video konferans yöntemi ile toplanmış, görüşmelerin 6 Nisan’da Viyana’da yüz yüze yapılmasını kararlaştırmışlardı.

Toplantı sonrası açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile ABD’nin Viyana’da yüz yüze görüşeceğine dair iddiaları reddetmişti.