رفتن به محتوای اصلی

Kobani halkı, Türk devletinin saldırısı nedeniyle Rus üstüne yürüdü

Kobani halkı, Türk devletinin saldırısı nedeniyle Rus üstüne yürüdü
İşgalci Türk devletinin Kobani’ye yönelik hava saldırısında 3 Kürt kadını katletmesi ardından, saldırıda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle Kobani halkı Rus askeri üssüne protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
posted onJune 28, 2020
noدیدگاه

Kobani halkı, işgalci Türk devletinin Kobani’ye yönelik hava saldırısında 3 Kürt kadını katletmesi ardından, saldırıda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle Rusya’yı protesto etti.

Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşen üç kadının yanı sıra DAİŞ’in Kobani’de gerçekleştirilen katliamlarda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını da taşıyan halk, Türk devleti ve Rusya’nın Kürdistan topraklarından çıkmasını istedi.

Protesto amacıyla Kobani’nin batısındaki Rus askeri üssüne Türk devleti aleyhinde sloganlar eşliğinde yürüyen halk, taleplerini Rus yetkililere iletmek istedi.

Saldırıya dair belgeler verildi

Yürüyüşün ardından oluşturulan heyet Rus askeri yetkililerle görüştü. Basına kapalı bir şekilde yapılan görüşmede heyet, askeri üsteki Rus askeri yetkililere Türk devletinin hava saldırısına dair belgeler verdi.

Söz konusu görüşme ardından heyet adına bir konuşma yapana Arif Bali, yapılan görüşmede Rus askeri yetkililere, katliama dair belgelerin olduğu bir mektup verdiklerini söyledi. Rus yetkililerden üzerlerine düşeni yapmalarını ve bölgenin güvenliğini sağlamalarını talep ettiklerini söyleyen Bali, Rus temsilcilerinin ise bu durumu Türk devleti ile konuştuklarını söylediğini aktardı. Bali, Türk devletinin Rus yetkililere saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini söylediğini belirtti.