بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

اذعان معاون روحانی به وخامت وضعیت وخیم اقتصادی؛ «اما مردم تحمل کنند»

اذعان معاون روحانی به وخامت وضعیت وخیم اقتصادی؛ «اما مردم تحمل کنند»
posted onJuly 8, 2019
noبۆچوون

اسحاق جهانگیری معاون حسن روحانی دوشنبه هفدهم تیر/ هشتم ژوئیه با اذعان به وضعیت وخیم اقتصادی با گفتن این‌که «وضعیت ویژه است»، بار دیگر از مردم ایران که سختی‌های زندگی روزمره‌شان در دو سال اخیر فلاکت‌بارتر از هر دوره دیگری در ٤٠سال زمامداری این رژیم بوده، خواست که «تحمل کنند و تاب بیآورند».

به گزارش رسانه‌های جمهوری اسلامی، جهانگیری در جمع روسای دانشگاه‌های کشور سخن می‌گفت و افزود که از پس از انقلاب، «کمتر با شرایطی ماند امروز روبرو بوده‌ایم»؛ او همچنین تایید کرد که باید کمتر به صادرات نفت اتکا داشت اما هنوز حاضر به تایید این آمار اخیر منابع بین‌المللی نشد که می‌گوید صادرات نفت ایران در ماه‌های آوریل و مه امسال بشدت کاهش یافته به گونه‌ای که به احتمال زیاد در ماه ژوئن (خرداد- تیر) به کمتر از ٣٠٠هزار بشکه در روز سقوط  کرد که ٧٨درصد کمتر از دوره مشابه در سال خورشیدی گذشته بود و ارزیابی می‌شود این وضعیت رو به سوی وخامت بیش‌تری نیز دارد.

جهانگیری در همین حال گفت «باید تآب آورد و تحمل کرد» چون «در شرایط خاصی هستیم». او نگفت این حکومت برای تاب آوردن اقتصادی مردم کشور دست‌کم سیاست بازتری را در عرصه‌های دیگر در قبال آن‌ها در پیش گرفته است یا نه؟. همه شواهد نشان می‌دهد که سرکوبگری حکومت اتفاقا در دوره اخیر تشدید شده است و به برخورد دوباره با زنان و دختران در فرودگاه‌ها، درون هواپیماها و حتی ورودی‌های بیمارستان‌ها کشیده است؛ فضای فرهنگی و هنری و سایر عرصه‌های اجتماعی کشور نیز با اختناقی سنگین روبرو است و نشانی از گشایش احتمالی دیده نمی‌شود و حکومت حتی به خاطر «انتخابات» اسفند در مجلس خود نیز آماده نشان دادن نرمشی نیست که حداقل، ظاهری باشد.

سخنان علی ربیعی سخنگوی دولت و نیز محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه حکومت در روز یکشنبه شانزدهم تیر/ هفتم تیر نیز اذعان به این واقعیت بود که دولت ناچار شده در حالی که هنوز چهار ماه کامل از سال جاری خورشیدی سپری نشده، بندهای بودجه را بدلیل کاهش شدید درآمدهای نفتی تغییر دهد. هر دو مقام یاد شده اذعان کرده‌اند که بیش از ٦٠هزار میلیارد تومان کسری بودجه از نوروز به بعد ثبت شده و بودجه ردیف عمرانی نیز با ٢٤هزار میلیارد تومان کسری روبرو است و لذا، فرجام صدها طرح به ظاهر عمرانی دیگر نیز به سرنوشت تلخ هزاران برنامه نیمه کاره پیشین پیوسته که آینده‌ای برای از سرگیری آن نیز فعلا در افق دیده نمی‌شود.

سخنان دو مقام ارشد حکومتی اذعان به این واقعیت است که از آغاز سال ١٣٩٨، دولت دستکم در تحقق حدود پنج میلیادر دلار از درآمدهای نفتی اشتباه کرده است. برایان هوک رییس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا به تازگی گفت از روز خروج آمریکا از برجام ایران بیش از ٥٠میلیارد دلار زیان ناشی از نفروختن نفت را تحمل کرده است.

توقیف ابرنفکش حامل نفت ایران نیز که پنجشنبه گذشته در تنگه جبل‌الطارق با همکاری مشترک نیروهای دریایی دولت این منطقه و بریتانیا، ضمن اعزام یگان ویژه کوماندویی دریایی بریتانیا، صورت گرفت، نشان از عزم راسخ غرب در بستن هر چه بیش‌تر راه تنفسی حکومت ایران در صادرات نفت است.

با وجود این، ایران دوشنبه تهدید کرد که در گام سوم از «کاهش تعهدات هسته‌ای» به دلیل «خلف وعده» اروپاییان نسبت به برجام، آماده است غنی‌سازی اورانیوم را به سطح 20 درصد نیز برساند؛ امری که دونالد ترامپ نسبت به آن شدیدا هشدار داده و بار دیگر تاکید کرده که رژیم ایران باید خیلی «مراقب باشد».