بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Kürdistan İçişleri Bakanlığı’ndan PKK uyarısı 

Kürdistan İçişleri Bakanlığı’ndan PKK uyarısı 
posted onDecember 18, 2021
noبۆچوون

 Kürdistan İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, Semelka-Pêşhabur Sınır Kapısı’nda yaşanan olayların Kürdistan Bölgesi’ne açık bir müdahale olduğunu vurgulayarak, “Umarım PKK bu tutumuna bir sınır koyar ve aklıselim hareket eder” dedi. 
 
Kürdistan İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, Çarşamba günü Semelka-Pêşhabur Sınır Kapısında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
PKK’nin Rojava Özerk Yönetimi bölgesinden birtakım insanları toplayıp provokasyon yaratmaya çalıştığını söyleyen Ehmed, “200 kişilik bir grup ellerinde taş ve molotoflarla sınır kapısına saldırmaya başladı. Uluslararası sınırı olan iki ayrı bölge arasında böyle bir olayın yaşanması, açık bir şekilde ihlâl ve müdahaledir. Her şeye rağmen birimlerimiz sabırlı ve sükunetli davrandı” diye konuştu. 
 
PKK’nin aklı selim davranması gerektiğine vurgu yapan Ehmed, “PKK’nin bu tutumu ne yazık ki kapının kapanmasını ve geçişlerin durmasına neden olmuştur. PKK, bu tutumuna umarım bir sınır koyar ve bundan vazgeçer” dedi. 
 
  
Ne olmuştu? 
 
28-29 Ağustos’ta Kürdistan Bölgesi’nin Xelifan ilçesinde çıkan bir çatışmada 5 PKK üyesi hayatını kaybetmişti. PKK, olayın KDP pususu sonucu yaşandığını ileri sürmüş, KDP ise bu iddiayı yalanlamıştı. 
 
PKK’ye bağlı Şehit Aileleri Meclisi de, Xelifan’da hayatını kaybeden 5 PKK üyesinin cenazelerinin verilmesi için Semelka Sınır Kapısında 74 gündür nöbet eylemi sürdürüyor.  
 
Eylemin 73. gününde olaylar çıkmış, bir grup gösterici Pêşhabur Sınır Kapısı’na saldırıda bulunmuştu. Olayın ardından kapı bugün kapatılmıştı.