آواتودی*
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا سهشنبه 2 مهر/ 24 سپتامبر بعد از یک روز دیگر در سازمان ملل که خود را آن را روزی موفق و مهم نامید و بعد از سومین سخنرانیاش در این مقام از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به ناگهان با موجی عظیم از تلاش دموکراتهای ارشد برای استیضاح روبرو شد.
خانم نانسی پلوسی رییس دموکرات مجلس نمایندگان کسی بود که سهشنبه این بحران را کلید زد و بر حقانیت درخواست خود برای استیضاح رییس جمهوری، به عنوان یک سیاستمدار مجرب و قدیمی، اصرار دارد.
آقای ترامپ تاکید کرد که این تقلای دموکراتها نیز راه به جایی نخواهد برد و حتی ممکن است به سود کارزار انتخاباتی او و به زیان جو بایدن یکی از نامزدهای اصلی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشد.
دونالد ترامپ سهشنبه شب برای رها کردن خود از این مخمصه جدید، دستور داد که متن کامل سخنان رد و بدل شده میان او با پرزیدنت ولادیمیر زلنسکی رییس جمهوری تازه منتخب جمهوری اوکراین، از حالت محرمانه خارج شود و انتشار یابد تا معلوم شود که او خطایی نکرده است.
اما بعد از آنکه چهارشنبه 3 مهر/ 25 سپتامبر متن این گفتوگوها منتشر شد، دموکراتها جنجال را بشدت گسترش دادند و هیلاری کلینتون نیز تاکید کرد که به صف طولانی دموکراتهای حامی استیضاح دونالد ترامپ میپیوندد.
دموکراتها آقای ترامپ را متهم کردهاند که در دیدار با آقای زلنسکی به نحوی غیر مستقیم به او حالی کرده است که تمایل دارد که اوکراین علیه پسر جو بایدن که شریک معاملات شرکت گاز اوکراین بوده، تحقیق شود.
در تاریخ آمریکا یک بار 160 سال قبل یک رییس جمهوری استیضاح شد که ناکام ماند؛ در اواخر دهه 90 میلادی در قرن بیستم نیز کنگره بیل کلینتون دموکرات را به دلیل روابط غیرمشروع با مونیکا لوینسکی استیضاح کرد اما آقای کلینتون در مقام خود باقی ماند.
حتی اگر اکثریت دموکراتهای مجلس نمایندگان با استیضاح آقای ترامپ موافقت کنند، این امر مشروط به رای موافق دو سوم سناتورهای مجلس سنا است اما سنا در دست اکثریت جمهوریخواه است.
همانگونه که دونالد ترامپ گفته، بخت موفقیت تقلای دموکراتها برای برکنار کردن او از راه استیضاح بسیار ضعیف و شاید صفر است اما این امر دردسرساز است و برای آمریکا در جهان سرافکندگی دارد.
اما به گفته هواداران آقای ترامپ، ظاهرا برای دموکراتها ساقط کردن آقای ترامپ اهمیت بیشتری دارد تا منافع ملی آمریکا و وجهه این کشور در جهان.