رفتن به محتوای اصلی

همکاری جدید مدافعان برجام؛ تریتا پارسی و گروه جرج سوروس و برادران کوخ

همکاری جدید مدافعان برجام؛ تریتا پارسی و گروه جرج سوروس و برادران کوخ
وب‌سایت خبری واشینگتن اگزماینر شنبه ششم ژوئیه، پانزدهم تیر از همکاری جدید مدافعین پیشین برجام، تریتا پارسی با گروه جرج سوروس و برادران کوخ خبر داده است.
posted onJuly 6, 2019
noدیدگاه

بر اساس این گزارش، در راستای این همکاری، اندیشکده تازه‌ای در واشینگتن، پایتخت آمریکا، از سوی چارلز کوخ و جرج سورس حامی جناح چپ برپا شده که افرادی مانند تریتا پارسی در کنار استاد دانشگاه کلمبیا استفن ورتهمایم، الی کلیفتون، یکی از فعالان صلح‌طلب موسسه کارنگی و مشاور سناتور برنی سندرز سوزان دیماگیو و کلنل بازنشسته و استاد پیشین دانشگاه بوستون اندرو بجوویچ عضو آن هستند.

واشینگتن اگزماینر تریتا پارسی را  به عنوان پایه‌گذار شورای ایرانیان آمریکا و یکی از مدافعان برجام، توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، معرفی کرده و یادآور شده که آقای پارسی همواره اتهامات در خصوص این که نایاک به نام ایران فعالیت کرده بود را تکذیب کرده است.

در معرفی این اندیشکده تازه نیز تاکید شده که هدف از آن، تلاش برای تغییر سیاست‎های شناخته شده آمریکا و در پیش گرفتن یک رویه کاملا متفاوت و دور کردن آمریکا از مداخله در هر جای جهان است.

واشینگتن اگزماینر یادآور شده که سوزان دیماگیو به تازگی از اقدام ایران در غنی‌سازی اورانیوم و عبور آن از سطح مجاز «دفاع کرده» و آن را ناشی از تصمیم آمریکا در خروج از برجام دانسته است.

پیش‌تر نیز بوستون گلوب نوشته بود که اندیشکده جدید در واشینگتن با بنیانگذاری تریتا پارسی برای ترویج دیپلماسی احتیاط  در برابر تهدید، تحریم و جنگ در حال راه‌اندازی است و آقای پارسی گفته است که این ایده «یک پروژه بزرگ است».

فعالیت عملی این اندیشکده ظاهرا از سپتامبر امسال خواهد بود.

به نوشته رسانه‌های آمریکا، این اندیشکده به نام جان کوینزی آدامز ششمین رییس جمهوری آمریکا در سال‌های 1825 تا 1829 میلادی، «موسسه کوینزی برای دیپلماسی مسئولانه» نامیده شود. پدر جان کوینزی آدامز نیز به نام جان آدامز دومین رییس جمهوری آمریکا بعد از جرج واشینگتن بود؛ آدامزهای پدر و پسر به عنوان روسای جمهوری لایقی در تاریخ آمریکا شناخته شده‌اند که از جمله آدامز پدر از طریق مذاکرات طولانی با فرانسه مانع از جنگ دو کشور در آخرین سال‌های قرن هفدهم میلادی شد.

از مبلغ دقیق سرمایه‌گذاری صاحبان سرمایه‌ای مانند جرج سوروس و چارلز کوخ در اندیشکده‌ای که ایده آن را ظاهرا آقای پارسی داده، اطلاع دقیقی منتشر نشده است.

در حالی که سیاست دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ علیه برجام و عدم مماشات با سیاست‌های ایران در قبال منطقه و جهان است، برپایی اندیشکده تازه‌ای از سوی مدافعان پیشین برجام در پایتخت آمریکا، نشانی از دموکراسی ریشه‌دار و قوی در ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود.