بر اساس اقدامات گزارش شده در طول دو دهه گذشته اکثر، تحلیلگران سیاسی طرز کار و عملکرد رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان را ماکیاولین توصیف می کنند. بر خلاف شهره صادقانه رقیب دیرهنگام او، علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن، که در سال ۲۰۱۷ بدست تروریست های حوثی ترور شد، اردوغان به یک مارگیر معروف است
تصمیم اردوغان برای بازگرداندن تبعید مصری، محمد عبدالحسین احمد حسین، به قاهره در ماه گذشته، خاورمیانه را شوکه کرد. این مصری به دلیل نقشش در ترور سال ۲۰۱۷ دادستان کل پیشین مصر، در کشور خود محکوم به اعدام شد.
محمد عبدالحسین احمد حسین، عضو اخوان المسلمین، گروهی که مصر را قبل از قیام سال ۲۰۱۳ تحت حکومت قرار داد که بعد عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور فعلی را به قدرت رساند، به این باور بود که او در ترکیه پناه خواهد یافت. حزب عدالت و توسعه اردوغان از هزاران طرفدار اخوان المسلمین مصر که در آنجا مستقر شده اند، استقبال کرد. ایدئولوژی حزب عدالت و توسعه بسیار شبیه به اخوان المسلمین است و گفته می شود که دو طرف با یکدیگر همکاری می کنند. اردوغان قبلا السیسی را یک ستمگر غیردموکراتیک توصیف کرده بود.
علی رغم این، بار دیگر، اردوغان سودآوری سیاسی را بالاتر از اعتقادات مذهبی خود قرار داد. این بار اولی نیست که رئیس جمهور ترکیه تغییر جهت میدهد. او در اکتبر سال ۲۰۱۸، آندرو برونسون، کشیش مسیحی آمریکایی را که در ترکیه زندانی بود آزاد کرد. در طول تمامی دو سال قلبش اما، برنسون را یک جاسوس، تروریست و توطئه گر کودتا نامیده بود. اردوغان به طور مداوم تهدید می کند و بطور فتنه جویانه بر علیه اسرائیل صحبت می کند. با این حال ترکیه همچنان روابط دیپلماتیکش را با دولت اسرائیل حفظ کرده و تجارت دوجانبه بین دو کشور در حال رشد و توسعه میباشد. از این نظر نمونه های متعددی از ریاکاری اردوغان موجود است.
اما بازگرداندن محمد عبدالحسین احمد به دغدغه و نگرانی جدی در وضعیت آیندە اخوان المسلمین تبعیدی مصری در ترکیه شده است. مشاور ارشد اردوغان، یاسین آکتایی، مجبور شد بیانیه ای را در مکملین، ایستگاه تلویزیونی اخوان المسلمین در استانبول بیان کند که ادعا می کند که دولت ترکیه سیاست های خود را نسبت به مصر تغییر نمی دهد. با این حال، با توجه به کارنامه ی ریاست جمهور ترکیه، استنباط اینکه آیا اردوغان در حال بررسی اصلاحات روابط تضعیف شده اش با قاهره است یا خیر، منطقیست.