رفتن به محتوای اصلی

Çin'in Ankara Büyükelçiliği’nden, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'a tehdit

Çin'in Ankara Büyükelçiliği’nden, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'a tehdit
posted onApril 7, 2021
noدیدگاه

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Twitter üzerinden yayımladığı mesaj ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etti.

Büyükelçilik, Akşener ile Yavaş’ı etiketleyerek "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" mesajını paylaştı.

Büyükelçilik, bir sonraki paylaşımında, "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği’nin tehdit mesajlarını alıntılayan İyi-Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Hepimizi toplama kamplarına alıp asimile mi edersiniz? Bize işkence mi yaparsınız? Camilerimizi mi yıkarsınız? #DoguTürkistan’lı mazlum kardeşlerimize yaptığınız gibi bizi de hapse mi atarsınız? Evlerimize, iffetimize mi musallat olursunuz? Ne yaparsınız?” diyerek tepki gösterdi.

Ağıralioğlu, bir başka paylaşımında ise Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nı Çin'in Ankara Büyükelçiliği’ne cevap vermeye çağırdı.

İyi-Parti son dönemde Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine karşı Çin hükümetinin uygulamalarına gösterdiği sert tepkiler ile gündeme geliyor.

5 Nisan Barin olaylarının yıldönümü vesilesi ile Twitter üzerinden mesaj yayımlayan Akşener, “Esaret altındaki soydaşlarımızı unutmayacak, uğradıkları zulümlere sessiz kalmayacağız. Doğu Türkistan bir gün mutlaka bağımsız olacak!” demişti.