رفتن به محتوای اصلی

Nurettin Demirtaş’tan HDP’ye silah ve barış mesajı: Herkes kendi misyonuna göre hareket etmeli

Nurettin Demirtaş’tan HDP’ye silah ve barış mesajı: Herkes kendi misyonuna göre hareket etmeli
posted onApril 7, 2021
noدیدگاه

Silah ve barışın tek muhatabının PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu belirten Demirtaş, HDP’yi işaret ederek, “Herkes kendi rol ve misyonuna göre hareket etmeli, silah ve ateşkes konularının muhataplığında net olmalıdır” dedi.

PKKye yakınlığı ile bilinen Özgür Politika Gazetesi’ne “Silah konusu ve barışın tek muhatabı” başlığı ile yazdığı makalede, “Kürt sorununu özüyle tartışmak yerine “PKK’nin silahlı güçleri ne olacak?” diye geçmişten bugüne tartışmalar yapıldığını” belirten PKK Eğitim Komitesi üyesi Nurettin Demirtaş, “Kürt siyasi çevreleri de bu tartışmalarda kendilerini çok aşan ifadelerle çeşitli çıkışlar yaptılar” dedi.

Türkiye’nin Öcalan’ı “muhatap olmaktan çıkarmak ve PKK’ye teslimiyeti dayatmak” istediğini dile getiren Demirtaş, “Bu nedenle Kürt siyasi çevrelerinin silah, ateşkes vb. konularla ilgili çok daha uyanık-dikkatli olma ve politik konumunu doğru belirleme zorunluluğu vardır” ifadelerini kullandı.

“Siyaset yolu kapalıyken ve Kürt ulusunun dili, kültürü, yaşam hakkı geleneksel inkâr-imha siyasetiyle yok edilirken, silahların susması mümkün müdür?” diye soran Demirtaş, HDP’yi işaret ederek “Herkes kendi rol ve misyonuna göre hareket etmeli, bu tarihi ve kritik süreçte uluslararası komplo güçlerinin ve Kürt soykırımcılarının ekmeğine yağ sürme konumuna düşmemek için silah ve ateşkes konularının muhataplığında net olmalıdır” diye belirtti.