رفتن به محتوای اصلی

İran rejimi 17 Kürt siyasetçiyi tutukladı

İran rejimi 17 Kürt siyasetçiyi tutukladı
Kürt halkına karşı işlediği suçlara yenisini ekleyen İran rejiminin 15’i PDK-İ, biri PAK ve bir diğeri de işçi hakları savunucusu olmak üzere 17 Rojhelatlı siyasetçiyi tutukladığı bildirildi.
posted onMay 28, 2020
noدیدگاه

Doğu Kürdistan’daki (Rojhelat) Kürt halkına karşı işlediği suçlara uluslararası camianın sürekli tepkisini çeken İran İslam Cumhuriyeti, Kürt halkına yeni bir suça imza attı.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw, İran rejiminin 15’i İran-Kürdistan Demokrat Partili (PDK-İ), 2’si Kürdistan Özgürlük Partili (PAK) 17 Rojhelatlı siyasetçiyi tutukladığını duyurdu.

Hengaw, İran rejiminin tutukladığı 17 Kürt siyasetçinin Şino Cezaevi’ne gönderildiğini bildirdi.

İran rejiminin bu skandal kararıyla ilgili açıklamasında Hengaw, 17 Kürt siyasi mahkumun İran rejim mahkemesi tarafından toplam seksen bir yıl altı ay hapse mahkum edildiği ve siyasi mahkumların şu an Şino Merkez Hapishanesi’nde tutulduğu belirtildi.

İran rejim yetkilileri tutuklanan 17 Kürt siyasetçiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Hengaw, tutuklanan 17 Kürt siyasetçinin 15’inin PDK-İ mensubu, birinin PAK mensubu olmak ve bir diğerinin ise işçi haklarını savunan eylemselliklere katıldığı gerekçeleriyle tutuklandığını açıkladı.

Hengaw tutuklanan Kürt siyasetçilerinin isimlerini şu şekilde verdi:

Ali Arifî, Fexredîn Derwêşpûr, Mensûr Mamendreş, Resûl Barût, Reşîd Nasirzade, Hamîd Sofî Emîrabad, Nadr Ziyayîferr, Şefî Feqîzade, Ebûbekr Mînapak, Mihemed Emîn Qazî, Kamîl Ahmedî, Kuruş Ezîzî, Teyb Bamirwet, Mexdîd Mihemedzade, Yusif Ahmedî, Seyid Necmedîn Husênî ve Yusif Simsan.

Rojhilat