رفتن به محتوای اصلی

Haşdi Şabi’nin 2 milisi öldü, taraftarları Suudi kanalı MBC’ye saldırdı

Haşdi Şabi’nin 2 milisi öldü, taraftarları Suudi kanalı MBC’ye saldırdı
Xurmatu’da meydana gelen patlamada Haşdi Şabi mensubu 2 Türkmen milisin öldüğü, 3 milisin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan Haşd taraftarları  ABD tarafından öldürülen Ebu Mehdi el-Mühendis ve Kasım Süleymani’ye bir yayınında terörist dediği gerekçesiyle Suudi kanalı MBC’nin Bağdat’taki ofisine saldırdı.
posted onMay 18, 2020
noدیدگاه

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi idaresinde bulunmayan Kürdistan kenti Kerkük’ün Xurmatu ilçesine bağlı Amirli nahiyesinde meydana gelen patlamada İran İslam Cumhuriyeti güdümündeki Haşdi Şabi Şii milis grupları mensubu 2 Türkmen milisin öldüğü, 3 milisin de yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Haşdi Şabi taraftarları,  ABD tarafından 3 Ocak’ta başkent Bağdat’ta öldürülen Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İran rejimi Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye bir yayınında terörist dediği gerekçesiyle Suudi Arabistan televizyon kanalı MBC’nin Bağdat’taki ofisine saldırdı. 

Xurmatu’daki patlamayla ilgili BasNews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Demokrat Parti (PDK) Xurmatu ilçe Sorumlusu Erselan Ali, dün gece Amirli nahiyesinde daha önceden döşenen bir bombanın patlaması sonucu Haşdi Şabi bünyesindeki Türkmen Şehit El Sadr Taburu’ndan 2 milisin öldüğünü, 3 milisin de yaralandığını söyledi. 

Xurmatu Emniyet Müdürü Husên Ali de olayı doğrulayarak, patlamanın Çerdaxli köyünde  meydana geldiğini belirtti.

Haşd taraftarları Suudi kanalına saldırdı

Haşdi Şabi

 

Öte yandan Haşdi Şabi taraftarı bir grup, başkent Bağdat’ta Suudi Arabistan merkezli MBC kanalının ofisine saldırı düzenledi.

Haşdi Şabi taraftarı onlarca kişi bugün, ABD askeri güçleri tarafından 3 Ocak’ta Bağdat’ta insansız hava araçlarıyla düzenlenen bir saldırıda öldürülen Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve Pasdaranlara bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye bir yayınında terörist dediği gerekçesiyle MBC kanalının Bağdat’taki ofisine saldırı düzenlediler.

Kanalın ofisine giren Haşdi Şabi taraftarları içeride bulunan bütün teknik cihazları tahrip ettikten sonra yaptıkları açıklamada, kanal ofisinin tamamen kapatılmasını istediler.

MBC kanalı uzun bir süredir Irak’a yönelik açtığı özel kanalı ile haber, kültürel programlar ve drama filmleri yayını gerçekleştiriyordu.