بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

نیوزیلند تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال می‌کند

نیوزیلند تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال می‌کند
posted onOctober 18, 2025
noبۆچوون

به گزارش رویترز، دولت نیوزیلند اعلام کرد که به دلیل عدم پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات هسته‌ای خود، تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور را دوباره برقرار می‌کند.

بر اساس بیانیه‌ای که وینستون پیترز، وزیر خارجه نیوزیلند روز جمعه منتشر کرد، این تصمیم از شنبه ۲۶ مهر (۱۸ اکتبر) اجرایی خواهد شد.

در بیانیه وزارت خارجه آمده است که بازاعمال این تحریم‌ها در هماهنگی با بریتانیا، فرانسه و آلمان انجام می‌شود؛ کشورهایی که پیش‌تر به دلیل «تخلفات ایران از توافق هسته‌ای (برجام)» اقدامات مشابهی را در دستور کار قرار داده بودند.

تحریم‌های جدید شامل، مسدود شدن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر برای افراد تحریم‌شده، ممنوعیت واردات و صادرات برخی اقلام مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای و نظامی و الزام شهروندان نیوزیلندی به رعایت احتیاط ویژه در تعاملات اقتصادی با ایران.

وینستون پیترز در این بیانیه گفت: "بازاعمال تحریم‌های سازمان ملل نشان‌دهنده نگرانی عمیق جامعه جهانی از سطح غیرقابل توجیه فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم در ایران و نقض تعهدات هسته‌ای این کشور است".

او تأکید کرد که نیوزیلند از راه‌حل‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای حمایت می‌کند و از جمهوری اسلامی خواست تا هرچه زودتر به میز مذاکرات بازگردد و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته باشد.

این تصمیم در شرایطی اعلام می‌شود که ماه گذشته، استرالیا نیز تهران را به دست داشتن در دو حمله‌ی آتش‌سوزی ضدیهودی در سیدنی و ملبورن متهم کرد و از سفیر جمهوری اسلامی خواست خاک این کشور را ترک کند.

وزیر خارجه نیوزیلند همچنین خبر داد که از اول فوریه ۲۰۲۶، طرحی برای ثبت‌نام اجباری شهروندان نیوزیلندی که قصد انجام مبادلات تجاری با ایران دارند، به اجرا درخواهد آمد.