بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

ABD ve dört Avrupa ülkesi Erbil saldırısını kınadı

ABD ve dört Avrupa ülkesi Erbil saldırısını kınadı
posted onApril 16, 2021
noبۆچوون

ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanları sözcüleri, yayımladıkları ortak açıklama ile Çarşamba akşamı Erbil Uluslararası Havalimanı’na düzenlenen saldırıyı kınadılar.

Saldırının soruşturulması için destek verileceğinin belirtildiği açıklamada, ABD ve koalisyon askerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılara müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulandı. 

ABD ve Avrupalı ülkeler, İŞİD ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini kaydettiler.

Öte yandan Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani söz konusu ortak açıklamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Barzani, ABD ve Avrupa ile ortak hedeflerinin Irak halklarının istikrar ve güvenliği ile IŞİD’e karşı savaşta zafer olduğunu bu sebeple uluslararası ortaklar ile beraber çalışma taahhüdünü yinelediğini kaydetti.

Ne olmuştu?

Çarşamba akşamı saat 21:50 sularında Erbil Uluslararası Havalimanı’na TNT yüklü drone ile saldırı düzenlenmiş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Aynı saatlerde Türk askerlerinin konuşlandığı Başika Üssü’ne de katyuşa roketleri ile saldırı düzenlenmiş, 1 Türk askeri yaşamını yitirmişti. Üs yakınında bulunan Gedad köyüne de roketlerin isabet etmesi sonucu 2 çocuk yaralanmıştı.