بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

İran rejiminden ABD’ye tehdit: Süleymani için ağır intikam yoldadır

İran rejiminden ABD’ye tehdit: Süleymani için ağır intikam yoldadır
İran rejimi Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ABD tarafından öldürülen Pasdaranın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamının alınmasının yakın olduğu tehdidinde bulundu. Şemhan, “Çok daha ağır intikam yoldadır” dedi.
posted onJuly 23, 2020
noبۆچوون

İran İslam Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ABD tarafından öldürülen rejimin Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık ABD'ye "Çok daha ağır intikam yoldadır" tehdidinde bulundu.

Irak’taki İran rejimine bağlı milis grupların ABD’nin bu ülkedeki askeri ve diplomatik misyon temsilciliklerine saldırılar gerçekleştirmesi ardından ABD, 3 Ocak’ta Bağdat’ta gerçekleştirdiği bir hava operasyonu ile Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran rejiminin Irak’taki Şii milis gruplarının çatı örgütü olan Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile 8 İran rejimi ve Haşdi Şabi üst düzey askeri yetkilisini öldürmüştü.

İran rejimi Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Twitter hesabından paylaştığı ve devlet televizyonu tarafından yayınlanan mesajında, Süleymani'nin öldürülmesi nedeniyle ABD'den intikam alınacağnı iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Süleymani ve Mühendis'in öldürülmesi emrinin bizzat kendisi tarafından ABD ordusuna verildiğini itiraf ettiğini belirten Şemhani, "İran ve Irak halkı, Süleymani ve el-Mühendis'in intikamını alacaktır. Onları öldürenleri cezalandırmadan rahat oturmayacaklar. Çok daha ağır intikam yoldadır." ifadelerini kullandı.