بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Serêkaniyê’de patlama: 4 sivil hayatını kaybetti

Serêkaniyê’de patlama: 4 sivil hayatını kaybetti
Rojava’nın Türk ordusu ve cihatçı çetelerin işgalinde bulunan Serêkaniyê kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti.
posted onJune 23, 2020
noبۆچوون

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Türk devleti ve güdümündeki cihatçı haydut çetelerin işgalinde bulunan Serêkaniyê kentinde bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu yaşanan patlamada 4 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye rejimi resmi haber ajansı SANA’nın geçtiği habere göre, Türk devletinin desteklediği çete grupların kontrolündeki Serêkaniyê’ye bağlı Til Xelef köyünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de yaşanan patlamada 4 kişinin hayatını kaybetti, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklamasında bulundu.

Yaralıların fazla olması ve bazılarının ağır yaralı olmasından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği aktarıldı.

Türk devleti ve onun güdümündeki çetelerin işgal ettiği Rojava’nın Afrin, Girê Spi ve Serêkaniyê kentlerinde buncan önce de defalarca bu tür saldırılar gerçekleşmiş, bu saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

En son 6 Haziran’da yine Til Xelef’te meydana gelen patlamada 10 kişi yaralanmıştı.

Bomba yüklü araçla bugün gerçekleştirilen saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Rojava Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri daha önceleri yaptıkları açıklamalarda Türk devleti ve çetelerin işgal ettikleri Rojava kentlerindeki Kürtleri göçe zorlamak için bu tür saldırılar tertiplediğine dikkati çekmişti.