Ana içeriğe atla

Libya Ulusal Ordusu Türk gemisini alıkoydu

Libya Ulusal Ordusu Türk gemisini alıkoydu
Libya'nın Misrata kentine doğru giden bir Türk gemisinin Libya Ulusal Ordusu tarafından, talimatlara uymadığı gerekçesiyle 9'u Türk, 17 mürettebatıyla birlikte alıkonulduğu bildirildi.
posted onDecember 8, 2020
noyorum

Libya’daki Müslüman Kardeşler ideolojisine sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne her türlü yasa dışı silah gönderip güdümündeki cihatçı çeteleri bu ülkeye gönderen Türk devletine Libya Ulusal Ordusu tarafından bir darbe vuruldu.

Libya'nın Misrata kentine doğru giden bir Türk gemisinin Libya Ulusal Ordusu tarafından, 9'u Türk, 17 mürettebatıyla birlikte alıkonulduğu bildirildi.

General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El-Mismari'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jamaika bandıralı ve sahibi Türk olduğu ifade edilen ‘Mebruka’ adlı ticari kargo gemisinin, yasak ilan edilen bölgeye girdiği ve yapılan çağrıya cevap vermediği için yakalanarak Ras el-Hilal limanına çekildiği belirtildi.

Açıklamada, mürettebatında 9 Türk, 7 Hint, bir Azerbaycanlı bulunan ve varış noktasının Misrata olduğu belirtilen geminin, “denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturma ve denetim altına alındığı” kaydedildi.

Mismari, El-Hades televizyon kanalına yaptığı açıklamada, geminin, yasak ilan edilen bölgeye girdiği için alıakonulduğunu belirtti.

“Gemiye çağrı yaptıklarını ama herhangi bir cevap alamadıklarını kaydeden Mismari, “Bunun üzerine botlarla gemiye yaklaşıp gemiye çıktık. Kaptan izlemesi gereken prosedürleri izlemedi ve izin almaksızın yasak olan bölgeye girdiler” diye konuştu.