بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya “PKK” reddi 

 Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya “PKK” reddi 
posted onMay 17, 2022
noبۆچوون

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine bir kez daha PKK’ye destek verdikleri iddiasıyla karşı çıktı. Erdoğan, “Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz. Pazartesi günü bizi iknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” dedi. 
 
Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği basın toplantısında İsveç ve Finlandiya’nın NATO adımına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, iki ülkenin NATO üyeliğine olan karşı duruşunu yineledi. 
 
Finlandiya ve İsveç’in, Türkiye’nin istediği PKK üyelerini iade etmediğini söyleyen Erdoğan, “Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki, bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı, biz karşıyız deseler bile, ki tam aksini yaparak iadesini istediğimiz teröristleri teslim etmediler. Velev ki teslim etseler dahi biz şuna inanırız; bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı, o dönemin yönetimi tekrar yeniden NATO'ya girmesini sağladı” şeklinde konuştu. 
 
PKK’nin İsveç tarafından parlamentoda ağırlandığı ileri süren Erdoğan, “İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentoda teröristleri konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Neyine güveneceğiz? Türkiye'ye geleceklermiş, bizi ikna etmeye mi gelecekler kusura bakmasınlar. Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütüne katılımına biz evet demeyiz. NATO, güvenlik örgütü olmaktan çıkar. Teröristlerin temsilcilerinin olduğu bir yer olur. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız” ifadelerini kullandı.