بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Erdoğan ile görüşen AB heyeti: AB'nin stratejik çıkarı, Türkiye'yle karşılıklı yarar ve pozitif ilişkilerdedir

Erdoğan ile görüşen AB heyeti: AB'nin stratejik çıkarı, Türkiye'yle karşılıklı yarar ve pozitif ilişkilerdedir
posted onApril 7, 2021
noبۆچوون

Avrupa Birliği’nin iki üst düzey yöneticisi, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın toplantısında, Erdoğan ile samimi ve dürüst bir görüşme yaptıklarını belirten Michel, “AB'nin stratejik çıkarı, Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrar ile Türkiye'yle karşılıklı yarar ve pozitif ilişkilerdedir” dedi.

Türk-Yunan görüşmelerinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Michel, Doğu Akdeniz’de azalan gerginliğin devam etmesini istediklerini ve Kıbrıs çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasını desteklediklerini belirtti.

Michel, Türkiye-AB görüşmelerinin ekonomik işbirliği, göç ve halklar arasında temas olmak üzere üç ana başlıkta sürdürülmesine dair mutabakata vardıklarını kaydetti.

Von der Leyen de Ankara-Brüksel ilişkilerine ivme katmak için geldiklerini ve iki tarafa da fayda sağlayacak işbirliği alanlarını görüştüklerini belirtti.

Türkiye ile Gümrük Birliği’ni güncellemekle kalmayacaklarını, kamu-özel sektör işbirliğini daha güçlendirmenin yollarını da arayacaklarını söyleyen Voon der Leyen, mülteciler için fon akışının devam edeceğini bildirdi.