بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

İsmail Hakkı Pekin’den Paris Suikasti itirafı

İsmail Hakkı Pekin’den Paris Suikasti itirafı
posted onFebruary 21, 2021
noبۆچوون

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, 16 Şubat günü CNN Türk’te yayınlanan “Tarafsız Bölge” programında, 2013 yılında Paris’te 3 PKK’linin öldürülmesi olayında MİT’in rolüne dair itirafta bulundu.

Garê Operasyonu’nun tartışıldığı programda, PKK’nin üst düzey kadrolarının nokta operasyonları ile öldürülmesi gerektiğini söyleyen Pekin “Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan. Bu adamlardan bir bölümünün götürülmesi lazım. O zaman PKK'nın bir anda dengeleri bozulur. Mutlaka bunların götürülmesi lazım. Beyinle ayaklar arasındaki iletişimi sağlayan sinirlerle uğraşıyoruz şu anda. Ama asıl beynin hasara uğratılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

PKK’nin Avrupa’daki sorumlularına da suikast düzenlenmesi gerektiğini belirten Pekin, Paris Suikastini işaret ettiği kısımda şöyle konuştu: “Yürütme Konseyi var, onun başında şu anda Murat Karayılan var herhalde. Onun altında da ekipler var. Mesela onlar Kandil'den çok fazla dışarı çıkmıyor. Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Daha evvelden Paris'te yapıldı ama..."

2013 Paris Cinayetleri

9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te, Fidan Doğan, Leyla Söylemez ve Sakine Cansız adlı üç PKK’li kadın susturuculu silah ile başlarından vurularak öldürülmüştü. 3 PKK’liyi öldüren Ömer Güney tutuklanmış ve daha sonra cezaevinde hayatını kaybetmişti.

O zamanki KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı olan Murat Karayılan, Ömer Güney'in PKK üyesi sayılamayacağını, sadece Avrupa’daki Kürt derneklerinden birine üye olduğunu açıklayıp, suikastin arkasında NATO ve Türkiye'nin olduğunu iddia etmişti.