بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Türk devleti zorbalığa devam: Diyadin’de belediye, Diyarbakır’da cafe bastı

Türk devleti zorbalığa devam: Diyadin’de belediye, Diyarbakır’da cafe bastı
Türk devleti Bakur’da zorbalığına devam ediyor. Diyadin’de HDP’li belediyeyi ve eş başkanın evini basan Türk polisi, Diyarbakır’da ise bir cafeyi basarak halka saldırdı.
posted onJuly 13, 2020
noبۆچوون

Türk devleti Kuzey Kürdistan’da (Bakur) zorbalığına devam ediyor. Türk polisi Ağrı’nın Diyadin ilçesi HDP’li Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın evine baskın yaptı. Türk Polisi kapısını kırarak içeri girdiği belediye binasını da abluka altına aldı.

Ağrı’da HDP yönetimindeki Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın evine Türk polislerince baskın düzenlendi. Evinde uzun süre arama yapılan Yaşar, gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Türk polisinin ayrıca kente Mesut Arslan ve Mustafa Alparslan isimli yurttaşların da evine baskın düzenlenerek gözaltına alındığı aktarıldı. Açılan soruşturma kapsamında Düzce’de yapılan ev baskınında Zeynel Abidin Bozkurt da gözaltına alındı.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un verdiği bilgilere göre, belediye kapısını kırarak içeri giren polislerin, içeride arama yaptı. Ayrıca belediye binasının ablukaya alındığı ve kimsenin içeri alınmadığı belirtildi.

Diyarbakır’da cafelere baskın

Öte yandan Türk polisi Diyarbakır’ın Bağlar mahallesi’nde bulunan Göletli Park’taki kafelere okey oynandığı gerekçesiyle baskın düzenledi. Baskında cafe müşterilerine saldıran Türk polisi biber gazı sıkarak silah kullandı.

Birçok kişiyi yaka paça gözaltına almak isteyen Türk polisinin, insanların gözaltına alınmalarına direnmesi üzerine havaya ateş açtı. Silahların patlamasıyla kafede bulunanlar korkuya kapıldı. Polis, yurttaşları joplarla darp etmeye devam etti.

Yaşlı kadın yerlerde sürükledi

Olay esnasında çekilen görüntülerde yurttaşların “devlet terörü” bağrışları dikkati çekti. Olaylarda ismi öğrenilemeyen 60 yaşındaki bir kadın yerlerde sürüklenirken 17 yaşlarında Azad adında kafe çalışanı çocuk ise feci şekilde darp edildi. Çocuğun kalp ve solunum hastası olduğu öğrenildi. Olayların yatışmasından sonra polis işyeri sahiplerine ve oyun oynayanlara para cezası kesti.