رفتن به محتوای اصلی

جمهوری اسلامی با گروگان گرفتن یک چهره آکادمیک دو تابعیتی دیگر ماهیت خود را نشان می‌دهد

جمهوری اسلامی با گروگان گرفتن یک چهره آکادمیک دو تابعیتی دیگر ماهیت خود را نشان می‌دهد
فریبا عادل‌خواه یک پژوهشگر آکادمیک که دارای تابعیت فرانسوی و ایرانی است
گروگان‌گیری شهروند فرانسوی- ایرانی تنها چند روز پس از اعزام نماینده ویژه رییس جمهوری فرانسه و با وجود گزارش‌هایی در مورد احتمال سفر خود امانوئل ماکرون به تهران صورت گرفته است.
posted onJuly 15, 2019
noدیدگاه

تنها چند روز پس از آنکه امانوئل بن سفیر پیشین فرانسه در ایران به عنوان نماینده ویژه امانوئل ماکرون رییس جمهوری کشورش به تهران رفت و با مقامات ارشدی از نظام جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تشدید بحران میان آمریکا و ایران دیدار و گفت‌و گو کرد، و در شرایطی که در برخی از گزارش‌ها آمده است که رییس جمهوری فرانسه ممکن است خود به زودی برای پیگیری این تلاش‌ها به تهران برود، رژیم ایران آب سرد دیگری بر سر غرب ریخته و  ماهیت خود را نشان داده است.

وزارت خارجه فرانسه دوشنبه ٢٤ تیر/ ١٥ ژوئیه تایید کرد که فریبا عادل‌خواه یک پژوهشگر آکادمیک که دارای تابعیت فرانسوی و ایرانی است، در حالی که پس از چندین سفر بی‌دردسر در گذشته، به تازگی برای دیدار از فرانسه به تهران بازگشته بود، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران ایران از هفدهم خرداد بازداشت شده است.

وزارت خارجه فرانسه در حالی تایید می‌کند که این بانوی محقق دانشگاهی پنج هفته است در بازداشت رژیم است که علی ربیعی سخنگوی دولت حسن روحانی روز یکشنبه گفته بود که بی‌اطلاع است که چه کسی و چه نهادی خانم عادل‌خواه را بازداشت کرده است؟؛ علی ربیعی ناتوانی دولت در برابر نهادهای پرقدرت رژیم را به خوبی نشان داد.

ماجرای خانم عادل‌خواه نشان می‌دهد که رژیم همچنان شهروندان خود را که دارای تابعیتی دیگر، بویژه از کشورهای غربی هستند، به عنوان برگی برای گروگان‌گیری در معاملات مورد نظر آتی می‌بیند.

در حالی که تحرکات فتنه‌انگیزانه دریایی رژیم ایران از دو ماه پیش شعله بحران منطقه را بالا کشیده، . افزون بر تحریم‌های خرد کننده کنونی رییس جمهوری آمریکا تاکید کرده که تحریم‌های سنگین‌تری در راه است، و در شرایطی که حکومت ایران هنوز موفق به آزاد کردن ابرنفتکش خود از توقیف حکومت منطقه جبل‌الطارق نشده، و در میانه وضعیتی که تشدید غنی‌سازی اورانیوم حکومت با غلظت بیش از ٣.٦٧ درصد احتمال یک حمله یک‌جانبه از سوی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را قوت بخشیده، جمهوری اسلامی ایران همچنان پرونده بزهکاری بین‌المللی خود را با گرفتن خانم عادل‌خواه به اسارت سنگین‌تر می‌کند.

هیچ بعید نیست که افراد دو تابعیتی دیگری نیز در این دوره اخیر بازداشت شده‌اند که هنوز خبر آن رسانه‌ای نشده است.

در این شرایط و با تشدید بحران محتمل است که ایرانیان دوتابعیتی ساکن غرب، که دارای شغل و کارهایی نسبتا مهم در نهادهای کشور دوم خود هستند، و حتی کسانی که صرفا محقق دانشگاهی و یا کارمند در پست‌هایی هستند که برای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم زادگاه‌شان یک طعمه جلوه کند، به گروگان جمهوری اسلامی مبدل شوند.

خانم عادل‌خواه در حالی بازداشت شده که سریال امنیتی «گاندو» برای شکوه‌مند جلوه دادن اعمال نهادهای حکومتی از جمله نحوه ربودن جیسون رضاییان خبرنگار آمریکایی- ایرانی روزنامه واشینگتن پست، به تازگی از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پخش شده و حکومت برای توجیه این عملکردها، به مغزشویی وسیعی دست زده و برای آن سنگ تمام گذاشته است؛ بسیاری از رسانه‌های برون مرزی نیز، آگاهانه یا ناآگاهانه، دنباله رو این جریان مغزشویی شدند.

حکومت از آغاز راه خود در ٤٠ سال پیش نشان داده با گروگان‌گیری افراد بی‌گناه در صدد باج‌گیری از دولت‌های متبوع آن‌ها بوده است؛ اگر این اعمال را مدتی دست‌کم در مورد شهروندان خارجی انجام می‌داد، اکنون سال‌های زیادی است که به شهروندان خود نیز که صرفا در یک کشور دیگر زندگی می‌کنند و تابعیت یک کشور دیگر را هم دارند، رحم نمی‌کند.

حکومت ایران تلاش کرده که «سبد گروگان‌هایش» همیشه به اندازه کافی پر باشد؛ فریبا عادل‌خواه را درست در روزهایی گرفته که نزار زکا شهروند لبنانی ساکن آمریکا را با ژست «درخواست از سوی حسن نصرالله» آزاد کرده بود؛ آقای زکا فردای خروج از ایران به افشاگری علیه حکومت پرداخت و فجایعی را که در حدود چهار سال حبس در زندان اوین برسرش آورده بودند، بازگو کرد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه رژیم روز یکشنبه ٢٣ تیر/١٤ ژوئیه در قضیه ادامه توقیف نفتکش عظیم «گریس‌1» از سوی حکومت جبل‌الطارق و با مشارکت مستقیم کوماندوهای دریایی بریتانیا، در حالی که برای آزاد کردن آن نفتکش با جرمی هانت وزیر خارجه بریتانیا گفت‌وگوی تلفنی داشت، بعدا گفت که درخواستی در این مکالمه، برای مبادله نفتکش مزبور با نازنین زاغری - رتکلیف «به دست ما نرسیده است»؛ ظریف دارد آدرس می‌دهد که رژیم او چه می‌خواهد اما باز مدعی شد که بریتانیا باید به قوه قضاییه ایران و حکم زندانی که در مورد نازنین زاغری داده (پنج سال حبس)، «احترام بگذارد»!

تا زمانی که اروپا و جامعه جهانی رفتار قاطعی در برابر یک رژیم گروگان‌گیر و یاغی که بسیاری از اعمالش در مغایرت با معیارها و قوانین بین‌المللی است در پیش نگیرد، این خشونت‌ها تکرار خواهد شد و تنها هر بار با نامی متفاوت از یک قربانی دیگر، از کشوری دیگر، روبرو خواهیم بود.