رفتن به محتوای اصلی

Demirtaş’tan mahkeme heyetine: Hesabını soracağım

Demirtaş’tan mahkeme heyetine: Hesabını soracağım
posted onMarch 18, 2021
noدیدگاه

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı ana davasının görülmesine Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Demirtaş, AİHM Büyük Dairesi’nin 22 Aralık 2020’de kendisi ile ilgili verilen “Derhal serbest bırakılsın” kararını zapta geçirmeyen mahkemeyi sert sözlerle eleştirdi.

Mahkeme’nin, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan aldığı emirler ile hareket ettiğini ileri süren Demirtaş, “İktidar uğruna kendinizi feda etmeyin. İktidar bu seçimde yüzde 99 değişecek. Mecliste yargı komisyonuna çağrılacaksınız. Hakkınızdaki dosyalarımızı sonraki parlamento size soracak. And olsun, hukuk önünde bana yaptığınız her şeyin hesabını soracağım” dedi.

Taleplerini sıralayan Demirtaş, "Duruşmanın seçimden sonra Temmuz 2023’e ertelenmesini istiyorum. Dosyayı erteleyip Bahçeli’ye de selam çakın bakalım, o sizin selamınızı alacak mı? Dokunulmazlıkların kaldırılması Anayasaya aykırı olduğu için AİHM kararında da bu durum tespit edildiğinden bu maddenin iptali için AYM’ye başvurmanızı istiyorum. Eğer umursamıyor ve seçime kitlenmiş durumdaysanız size fırsat vereyim. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyamı da bu davayla birleştirin. Burada daha iyi bir seçim kanunu uygularsınız. Bunları da yapmazsanız ‘reddi hakim’ talebinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşma, 14 Nisan 2021 tarihine ertelendi.