آواتودی*
در حالی که انتخابات پارلمانی اسرائیل از بامداد سهشنبه 26 شهریور/17 سپتامبر در این کشور آغاز شده، این رویداد بیش از آنکه انتخاباتی برای تشکیل مجلس تازه، تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت جدید باشد، سرنوشت شخص بنیامین نتانیاهو را تعیین میکند.
نتانیاهو با آگاهی به اینکه سخن از نبرد بقای او است، در طول کمپین انتخاباتیاش، شدیدترین حملات را متوجه رقیبانش کرد.
سیاست نتانیاهو در کنار گذاشتن هر نوع ملاحظه داخلی و خارجی در این انتخابات، با این هدف بود که حزب لیکود به رهبری او بیشترین نمایندگان را وارد مجلس کند تا قدرت اول باشد و از سوی رییس جمهوری کشورش مامور تشکیل دولت جدید شود.
او حتی برای پاره پاره کردن تمامی احزاب راست و مذهبی که باید همپیمان او باشند، به حساب تقویت حزب لیکود، به آنها حمله کرد.
رقیب اصلی او در این انتخابات، بنی گانتز فرمانده پیشین ارتش اسرائیل است که از چند ماه پیش حزب آبی- سفید را با چند ژنرال برجسته پیشین و سیاستمداران مشهور تشکیل داده است.
بنی گانتز با وجود آنکه 40 سال در اونیفورم نظامی و فرمانده زمان حملات سنگین اسرائیل به غزه در عملیات سال 2014 (با بیش از 2400 کشته فلسطینی، هزاران زخمی و ویرانی بخش بزرگی از غزه در نتیجه عملکرد تروریستی حماس در این باریکه) بوده اما میانهرو و یکی از سرسختترین منتقدان نتانیاهو است.
گزارشگران خبرگزاریهای بینالمللی که برای پوشش رخدادهای انتخاباتی به اسرائیل رفتهاند، گفتهاند بخت بنی گانتز برای نخست وزیری و تشکیل دولت زیاد نیست مگر اینکه شمار بسیار بیشتری از اسرائیلیهای دارای حق رای که لیبرال و ضد مذهبی هستند، رای بدهند. اما این احتمال زیاد نیست.
تجربه نشان میدهد مذهبیون و راستگرایان قشری در اسرائیل، بیشتر رای میدهند و جامعه این کشور، بیشتر به نتانیاهو تمایل دارد حتی اگر چند پرونده اتهامهای سنگین علیه او در پلیس و دادستانی اسرائیل وجود دارد و احتمال محاکمه و حتی زندانی شدنش کم نیست.
نتانیاهو قسم خورده فورا پس از پیروزی، بخشهای بزرگی از سرزمینهای فلسطینی را به خاک اسرائیل ملحق کند؛ با ایران مبارزه قاطعتری انجام دهد و خود را از خطر محاکمه در دادگاههای اسرائیل برهاند.
وضع فلسطینیان در نتیجه انتخابات اسرائیل، تغییر چندانی نخواهد کرد و سیاستهای اسرائیل در تقابل با ایران نیز، چه نتانیاهو چه گانتز نخست وزیر باشند، تغییری نمیکند.
________________________