Ana içeriğe atla

Bahoz Erdal: PKK olmasaydı Türkiye, İran’a müdahalede bulunacaktı

Bahoz Erdal: PKK olmasaydı Türkiye, İran’a müdahalede bulunacaktı
posted onMarch 10, 2021
noyorum

HPG Anakarargah Komutanı Bahoz Erdal PKK’nin hiçbir devletin kazanımlarına karşı olmadığını, PKK’nin varlığı ve mücadelesinin Türkiye’nin İran’a müdahalesini engellediğini söyledi. 

Stêrk TV’ye konuşan Erdal “PKK hiçbir devletin kazanımlarına karşı değildir. Bunu açık bir şekilde dile getiriyoruz. Tam tersi herkes PKK'nin mücadelesinin faydalarını görüyor. PKK olmasaydı ne olurdu? Türkiye İran'a müdahalede bulunacaktı, Kafkasya'da karışıklık çıkaracaklardı, her gün DAİŞ teröristlerini Avrupa'ya göndererek, terörle Avrupa'yı teslim alacaktı. Fakat PKK varlığı ve mücadelesi ile Erdoğan'ı dara soktuğu için bütün bunları yapamıyor. Eğer bugün Erdoğan ABD'yi biraz dikkate alıyorsa PKK'nin verdiği mücadeleden dolayıdır. PKK'nin mücadelesi Erdoğan'ı ABD'ye muhtaç ediyor. Yine PKK'nin mücadelesi Erdoğan'ın Rusya, İran'ı ve diğer devletleri biraz dikkate almasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Garê operasyonunda yaşamını yitiren 13 esir ile ilgili de konuşan Erdal, “Garê'ye 40 uçak yollamalarına gerek yoktu. 4 demokratik ve barışsever esirlerin ailesi ile birlikte Türkiye'den gelseydi bu mesele daha rahat bir şekilde halledilirdi” dedi.