اختصاصی آواتودی؛ در حالی که ویروس مرگبار کرونا در سیستان و بلوچستان بیداد کرده و جان بسیاری از مردم را تهدید میکند، جمهوری اسلامی به عمد و با اهداف مذهبی مردم بیپناه و مظلوم این استان را فراموش کرده است.
به گزارش آواتودی، استان سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور ایران است که بیش از 180 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد.
این استان از نظر بافت جمعیتی، فرهنگی و مذهبی ویژگیها و پیچیدگیهای خاص خود را دارد. به عنوان نمونه اگرچه دومین استان پهناور ایران به شمار میآید، اما با جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 770 هزار نفر، از نظر تعداد جمعیت مشابه استان البرز، کوچکترین استان کشورمان است.
بافت قومی استان سیستان و بلوچستان به وسیله دو قوم بزرگ سیستانی و بلوچ تشکیل میشود و یکی از مهمترین ویژگیهای این مردم مرزنشین، گرایش آنها به مذهب تسنن است.
اکثریت مردم استان سیستان و بلوچستان را اهل تسنن تشکیل میدهند و همین امر موجب شده که رژیم دیکتاتوری مذهبی جمهوری اسلامی، به طور مکرر بیمهریهای فراوانی را به مردم این منطقه داشته باشد.
با شیوع گسترده ویروس مرگبار کرونا، بیمهریها و بیعدالتیها در حق مردم سیستان و بلوچستان، نمود عینیتری به خود گرفته است.
گزارشها و مستندات بسیاری در اختیار آواتودی قرار دارد که نشان میدهد، جمهوری اسلامی به عمد مردم این استان را فراموش کرده و آنها با کمترین امکانات و در محرومیت و فقر مطلق مجبور هستند با کرونا مبارزه و مقابله کنند.
به عنوان نمونه میتوان به وضعیت شهر چابهار اشاره کرد. این شهر در هفتههای گذشته از نظر شیوع کرونا وضعیت مناسبی داشت، تا اینکه منابع محلی گزارش دادند که افراد غیر بومی به طور مکرر به چابهار منتقل میشوند.
این افراد غیر بومی به وسیله خودروهای شخصی، خطوط اتوبوسرانی بین شهری و بالاخره پراوزهای روزانه به چابهار منتقل شدهاند.
یکی از مسافران که زنی میان سال است، حدود دو هفته قبل به چابهار آمده و علنا به مردم گفته است که کرونا دارد و برای استفاده از هوای گرم چابهار خود را به این منطقه رسانده و در منطقه مرفهی معروف به "ویلاها" در چابهار اقامت میگزیند.
این فرد موجب انتقال ویروس کرونا به بخش زیادی از مردم ساکن این منطقه بوده است و در نهایت با فشار مردم به بیمارستان منتقل میگردد.
افزایش پراوزها به مقصد چابهار به وسیله یک خط هوایی تازه تاسیس از هفتهای یک پرواز به پروازهای روزانه تبدیل گردیده و تردیدهای بسیاری را در میان مردم چابهار ایجاد کرده است. امروزه مردم میپرسند این افراد غیر بومی با چه هدفی به سیستان و بلوچستان منتقل میشوند؟
همین امر موجب میشود که مردم به صورت خودجوش به فرمانداری شکایت کرده و خواستار قرنطینه چابهار و جلوگیری از ورود مسافران غیربومی به این شهرستان میشوند.
در تاریخ نوزدهم اسفند ماه سال جاری، فرماندار چابهار دستور قرنطینه شدن شهر را صادر کرده و از ورود خودروها به این شهر جلوگیری میشود.
بلافاصله استانداری سیستان و بلوچستان با فرماندار برخورد کرده و مانع از قرنطینه شدن شهر میگردد. به همین دلیل جوانان ساکن چابهار مجبور میشوند به صورت خودجوش از ورود خودروهای غریبه به شهر جلوگیری کنند.
بیکفایتی و بیمسوولیتی جمهوری اسلامی موجب شده تا امروز شهرستان چابهار آلوده گردیده و باید در آن وضعیت قرمز اعلام شود.
در مناطق تابعه چابهار وضعیت نگران کنندهتر است. به عنوان نمونه در بخش "دشتیاری" از توابع چابهار، تعدادی از مردم به ویروس کرونا مبتلا شدند، این در حالی است که بیمارستان این بخش تعطیل بوده و هیچ کس به مردم پاسخگو نیست.
در شهرستان سرباز نیز بیمارستان شهر بیش از 15 روز است که تعطیل بوده و هیچگونه خدماتی به بیماران ارائه نمیشود! به همین دلیل افراد مبتلا به کرونا باید با طی مسافتی در حدود 50 کیلومتر، خود را به نزدیک ترین بیمارستان در ایرانشهر برسانند.
این در حالی است که بیمارستان دولتی ایرانشهر به دلیلی حجم بالای بیماران مبتلا به کرونا، دیگر ظرفیت پذیرش بیمار جدید را ندارد.
ایرانشهر نخستین شهر در استان سیستان و بلوچستان است که بیماری کرونا در آن مشاهده شد.
این ویروس توسط سه طلبه از قم به شهر دلیگان از توابع ایرانشهر منتقل و بحران بزرگی را ایجاد کرده است.
در شهر نگور از توابع شهرستان چابهار وضعیت به مراتب بحرانیتر است. ویروس کرونا در شهر نگور، نخستین بار در پادگان و در میان سربازان مشاهده شد و به دلیل بیتوجهی فرماندهان، بلافاصله ویروس در کل پادگان شیوع یافت و از این طریق به مردم شهر سرایت کرد.