بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

انسولین کمیاب شد ، گزارش میدانی  آواتودی از داروخانه‌های چند شهر ایران

انسولین کمیاب شد ، گزارش میدانی  آواتودی از داروخانه‌های چند شهر ایران
posted onDecember 18, 2019
noبۆچوون

‏طبق گزارش میدانی آواتودی از داروخانە های مختلف در چند شهر ایران، برخلاف وعدە  مسوولان جمهوری اسلامی، طی روزهای اخیر داروی انسولین در ایران بار دیگر کمیاب شده است.

‏نیکی امیری – به گزارش آواتودی، به دلیل رشد گسترده فساد و بی‌تدبیری مدیران جمهوری اسلامی، هر روز بر سطح مشکلات کشور و مردم افزوده می‌شود و رفته رفته این مشکلات دامنه وسیعی‌تری حتی در حوزه بهداشت و سلامت را در بر می‌گیرد.

‏بیش از دو ماه قبل ناگهان داروی انسولین برای بیماران دیابتی در کشور نایاب شد و این امر مشکلات بسیاری برای افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، ایجاد کرد.

‏بار دیگر جمهوری اسلامی مدعی شد که تحریم‌ها عامل اصلی مشکلات موجود در راه تامین داروی‌های مورد نیاز بیماران است.

‏این در حالی است که دولت دونالد ترامپ به صراحت اعلام کرد که هیچ یک از اقلام دارویی و غذایی جزو تحریم‌ها نبوده و جمهوری اسلامی حتی می‌تواند از داخل خاک آمریکا برای تامین داروی مورد نیاز خود ثبت سفارش انجام داده و آن را تامین کند.

‏در زمانی که مسوولان ایران از جمله جواد ظریف مدعی تاثیرگذاری تحریم‌ها بر تامین داروی مورد نیاز بیماران شدند و ظریف بارها در فضای مجازی از جمله توییتر این ادعاها را تکرار می‌کرد، ناگهان خبر دستگیری شبنم نعمت‌زاده دختر یکی از وزرای پیشین دولت حسن روحانی به اتهام احتکار دارو و اخلال در بازار داروی کشور بازدداشت شد.

‏محمدرضا نعمت‌زاده همان فردی است که در انتخابات سال ٩٢ ریاست جمهوری از حسن روحانی حمایت و بخش قابل توجهی از هزینه‌های ستاد انتخابات وی را پرداخت کرد.

‏نعمت‌زاده بلافاصله پس از پیروزی حسن روحانی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی شد.

‏نعمت‌زاده دارای شرکت‌های متعددی در ایران و کشورهای خارجی است و گفته می‌شود که دارایی وی بالغ بر ١ هزار و٥٠٠ میلیارد تومان است.

‏شبنم نعمت‌زاده دختر این فرد بانفوذ در دولت جمهوری اسلامی، تا این لحظه حداقل به احتکار ١٨٥ میلیارد تومان دارو و توزیع داروهای فاسد و تاریخ مصرف گذشته متهم است.

‏یکی از داروهایی که از انبار غیرمجاز شبنم نعمت‌زاده در اطراف کرج کشف و ضبط شد، داروی انسولین بود.

‏انسولین که برای بیماران مبتلا به دیابت تجوز می‌شود، دارای دو نوع خوراکی و تزریقی است.

‏دسترسی و استفاده مستمر از این دارو برای بیماران دیابتی حیاتی است و عدم استفاده از آن، به ویژه بیمارانی که مجبور به تزریق حداقل یک نوبت در روز هستند، خطرات جبران ناپذیری برای سلامت آنها به دنبال دارد.

‏حال برخی از شهروندان ایرانی به خبرنگار آواتودی خبر دادند که برای دومین بار طی دو ماه گذشته، داروی انسولین در ایران کمیاب شده است.

‏حدود دو ماه قبل اخباری مبنی بر اینکه کمبود انسولین قلمی برای بیماران مشکلات زیادی ایجاد کرده است، منتشر شد.

‏برخی از بیماران در آن زمان اعلام کردند که بیش از یک ماه است که به این دارو دسترسی نداشته و یا به سختی و در بازار آزاد آن را تهیه کرده‌اند.

‏در همان زمان کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تایید کمبود انسولین در ایران مدعی شده بود که در هفته‌های اخیر با کمبود انسولین از نوع انسولین قلمی مواجه بودیم، که با توجه به اقدامات انجام شده در حوزه واردات این دارو و موضوع ترخیص از گمرک کشور این موضوع مرتفع شده است.

‏این ادعا موجب اعتراض بیماران مبتلا به دیابت شد، زیرا آنها تاکید داشتند که دارو مورد نیاز خود را نمی‌توانند تامین کنند.

‏حال بار دیگر از ایران خبر می‌رسد که داروی انسولین در بازار کمیاب شده است.

‏یکی از شهروندان در این رابطه به خبرنگار آواتودی می‌گوید: پس از کمیاب شدن داروی انسولین به هلال احمر مراجعه کردم و بر اساس تشخیص مسوولان این نهاد با نظر پزشک متخصص، مقرر گردید که برای هر دو ماه یک بار ٤ عدد انسولین نوورپید Novorapid و ٢ عدد انسولین لانتوس Lantus از داروخانه‌های متعلق به هلال احمر دریافت کنم.

‏این شهروند می‌گوید، اما زمانی که به داروخانه‌ هلال احمر مراجعه کردم، گفتند فقط می‌توانیم یک عدد انسولین نوورپید و یک عدد انسولین لانتوس بدهیم و زمانی که اعتراض کردم، گفتند اگر اعتراض کنی، همین مقدار را هم نمی‌دهیم.

‏برخی دیگر از شهروندان نیز از شهرهای کرج ، تبریز و همچنین استان‌های شرقی کشور از کمبود شدید داروی انسولین در داروخانه‌ها خبر می‌دهند.

‏بخش زیادی از بیماران مبتلا به دیابت مجبور به تزریق روزانه یک و یا حتی دو وعده انسولین هستند که در صورت عدم دریافت و استفاده از این دارو، جان آنها به خطر می‌افتد.

‏مسوولان جمهوری اسلامی پیشتر ادعا کرده بودند که انسولین مورد نیاز بازار در گمرک و منتظر ترخیص بوده، اما این وعده‌ها تاکنون عملی نشده است.