بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

ایران بر روی چین سرمایه گذاری می کند٬ چین سرمایه گذاری در ایران را رها می کند 

ایران بر روی چین سرمایه گذاری می کند٬ چین سرمایه گذاری در ایران را رها می کند 
posted onOctober 7, 2019
noبۆچوون

آواتودی*

مدت زمان کوتاهی بعد از سفرهای  محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و سرلشگر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به چین و در حالی که رسانه های رژیم تنها ماه گذشته مدعی «قصد چین برای سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری در ایران» شدند٬ چین پای خود را از یک قرارداد کلان ۵ میلیارد دلاری در پروژه های گازی ایران بیرون کشیده است.

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال یکشنبه ۱۴ مهر/ ۶ اکتبر نوشته است که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تصمیم چین به خروج از توافق توسعه فاز ۱۱ از گاز پارس جنوبی را تایید کرده است.

بیژن زنگنه در حالی مدعی شده که شرکت های ایرانی خواهند توانست جایگزین شرکت های چینی و غربی در این پروژه شوند که کارشناسان نفتی ارزیابی کردند٬ تجهیزات و توانایی هایی که ایران در اختیار دارد٬ برای بهره برداری از حوزه پارس جنوبی کافی نیست و این امر٬ دست کشوری مانند قطر را در استفاده از حوزه های مشترک گازی٬ بازتر خواهد کرد.

مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ساعاتی پس از انتشار خبر خروج چین از این پروژه کلان در ایران٬  در توییتر خود نوشت که این تصمیم «خردمندی» شرکت های چینی را نشان می دهد زیرا چنین داد و ستدی با ایران «ارزش آن را ندارد که دارایی ها و سرمایه های این شرکت ها هدف تحریم های آمریکا قرار گیرد».

رژیم ایران با تاکید دیرینه علی خامنه ای رهبر حکومت٬ سیاست «نگاه به شرق» را به ویژه در قبال چین و روسیه دنبال می کند و بعد از هر سفر مقامات دو کشور٬ از گسترش مبادلات تجاری و همکاری های اقتصادی خبر می دهد اما چین نه تنها در گذشته در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل با آمریکا و سایر اعضای اصلی شورا علیه ایران همراهی نشان داد بلکه در دوره اخیر نیز امید تهران به ادامه خرید نفت از ایران را محقق نکرد و عملا بار دیگر تحریم های آمریکا علیه ایران را رعایت کرد.

 
       ________________________________
*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.