بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Rojava yönetimi ‘genel af’ ilan etti

Rojava yönetimi ‘genel af’ ilan etti
Rojava Özerk Yönetimi, 10 Ekim 2020 tarihinden önce her hangi bir suçtan dolayı hüküm giyen mahkûmlar için genel af ilan etti. Affın küçük suçları kapsadığı ancak ağır suçlarla ilgili de indirime gidilebileceği belirtildi.
posted onOctober 11, 2020
noبۆچوون

Batı Kürdistan (Rojava) Özerk Yönetimi, 10 Ekim 2020 tarihinden önce her hangi bir suçtan dolayı hüküm giyen mahkûmlar için genel af ilan ettiğini duyurdu.

Genel af ile ilgili karar, Rojava Özerk Yönetimi Genel Meclisi tarafından yayımlanan açıklamayla duyuruldu. Genel Meclis açıklamasında, “Rojava Özerk Yönetimi tarafından alınan af kararı, işlenmiş ufak sayılacak suçları ve ihlalleri kapsamaktadır. Söz konusu karar büyük sayılacak suçlar için 20 yıl müebbet hapis cezasıyla değişebilir” denildi.

Vatana ihanet ve terör suçları kapsam dışı

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Af kararı, ceza süresinin yarısını dolduran mahkûmların yanı sıra kronik hastalığı bulunanlar, yaşı 75’in üstünde olanları kapsayacak. Ancak vatana ihanet, ajanlık, Namus gerekçesiyle suç işleme, tecavüz, uyuşturucu ticareti, terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği, savaşa katılan ve patlama düzenleyen suçluları kapsamamaktadır.”

Rojava Özerk Yönetimi’nin almış olduğu af kararında, “Firar edip teslim olmayan mahkûmlar af kararına tabi tutulmayacaklardır. Bu kararın çıkmasından 60 gün içerisinde teslim olan firariler af kararından yararlanabilir. Bu madde Rojava Özerk Yönetimi sınırları içerisinde olanlar için geçerlidir. Rojava Özerk Yönetimi sınırları dışındakiler için teslim olma süresi 90 gündür” denildi.