بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

HPG: 1’i yüzbaşı 11 Türk askeri öldürüldü

HPG: 1’i yüzbaşı 11 Türk askeri öldürüldü
HPG, güçlerinin Çarçella, Çelê ve Besta alanlarında gerçekleştirdiği saldırılarda Türk ordusundan 1’i yüzbaşı 11 askerin öldürüldüğünü açıkladı.
posted onJuly 21, 2020
noبۆچوون

PKK’nin askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri (HPG), Türk ordu güçlerine karşı Çarçella, Çelê ve Besta alanlarında gerçekleştirilen saldırılarda biri yüzbaşı olmak üzere 11 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, HPG güçlerinin 18 Temmuz günü saat 08.40’da Zagros bölgesinde bulunan Çarçella alanından Hakkari’nin Şemzinan ilçesi istikametinde ilerleyen Türk ordusuna ait bir aracın Gemanê karakolu yakınlarında sabotaj taktiği ile hedeflendiği ifade edilerek isabetle vurulan Türk ordusu askeri aracının tümden imha edildiği, araçtaki 1 yüzbaşı, 1 kontra ve 5 askerin öldüğü kaydedildi. HPG bu saldırıda 1 askerin de yaralandığını ve saldırı ardından Türk ordu güçlerinin alanda operasyon başlatıp ölü ve yaralı askerleri ile saldırıya maruz kalan araç enkazını alandan uzaklaştırdığını duyurdu.

HPG, güçlerinin 19 Temmuz’da Hakkari’nin Çelê ilçesinde de bir Türk ordusu mevzisine saldırı gerçekleştirdiğini bu saldırıda bir mevzinin imha edildiğini, 2 askerin öldürüldüğünü, 2’sinin de yaralandığını bildirdi.

HPG, Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Eyşedinkê mıntıkasında konumlanan Türk ordu unsurlarına karşı gerçekleştirdiği bir dizi suikast eyleminde de 2 askerin öldürüldüğünü belirtti.