بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Türk devleti çetelerin Afrin’de kaçırdığı Melek’in cansız bedeni bulundu

Türk devleti çetelerin Afrin’de kaçırdığı Melek’in cansız bedeni bulundu
Türk devleti ve güdümündeki vahşi çeteler, işgal ettikleri Afrin'de insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Çetelerin 23 Mayıs’ta kaçırdığı 16 yaşındaki Kürt kızı Melek Nebih Xelil’in cansız bedeni bulundu.
posted onJune 7, 2020
noبۆچوون

Türk devleti ve himayesindeki cihatçı vahşi çetelerinin Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettikleri topraklarda insanlık suçu işlemeye devam ediyor.

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) konuyla ilgili geçtiği haberine göre Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına da yansıyan savaş suçlarına bir yenisini ekleyen Türk devletine bağlı çete gruplarından Sultan Murat grubu teröristlerinin 23 Mayıs’ta Afrin’de kaçırdığı 16 yaşındaki Kürt kızı Melek Nebih Xelil’in cansız bedeni, işgal altındaki diğer bir kent olan Azez’in Firiziye köyü yakınlarında bulundu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Melek Nebih Xelil’in 23 Mayıs’ta Afrin’in Şare ilçesine bağlı Dêrwîş köyünde Türk devletinin paralı katilleri olan Sultan Murat çeteleri tarafından kaçırıldığını duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) de dahil olmak üzere çok sayıda insan hakları örgütü, Türk devleti ve güdümündeki vahşi çetelerin ağır insanlık suçları birçok defa raporlaştırmasına karşın Türk devletine karşı herhangi bir yaptırım girişimi gerçekleştirilmedi.