Ana içeriğe atla

Netanyahu: İran rejimi durdurulmalı, yoksa küresel bir haydut olacak

Netanyahu: İran rejimi durdurulmalı, yoksa küresel bir haydut olacak
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, durdurulmadığı takdirde İran rejiminin küresel bir haydut olacağını söyledi.
posted onDecember 14, 2020
noyorum

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer faaliyetlerini kastederek, “İran durdurulmadığı takdirde küresel bir haydut olacak” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile görüşmesi ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Netanyahu, İran rejiminin komşularını kendi politikaları için boyun eğdirmeye ve boyun eğmemeleri durumunda onları tehdit etmeye, bununla birlikte bölgedeki ve dünyadaki terör örgütlerini kendi siyasi ve ideolojik amaçları için finanse edip silahlandırmaya devam ettiğini söyledi.

İran rejiminin İsrail’i yok etmek için de büyük bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Benjamin Netanyahu, “İran, nükleer silahlar elde etme yarışına devam ettiği sürece, İran ile normal çalışma durumuna geri dönmemeliyiz. Dünya barışına yönelik bu tehditle mücadele etmek için bir cephe oluşturmalıyız” diye konuştu.

“Avrupa ve Amerika’yı vurabilecek balistik füzelere sahip olabilir”

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran rejiminin durdurulmaması durumunda, yarın Avrupa ve Amerikan ülkelerini de vurabilecek nükleer başlık taşıyan kıtalararası balistik füzelere sahip olacağını vurgulayarak uyarılarda bulundu.

Durdurulmadığı takdirde İran rejiminin küresel bir haydut haline geleceğini ve herkes için tehlikeli bir güç haline geleceğini ifade eden Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump liderliğinde, ABD ve İsrail’in her zamankinden daha yakın bir işbirliği içinde çalıştığını söyledi.

Netanyahu, “Böylece ortak tehditleri engellemek için işbirliği kuruyoruz ve ayrıca barışı sağlamak için işbirliği yapıyoruz. Bu iki alanda somut ilerleme kaydettik” dedi.