Ana içeriğe atla

İran rejimi Kudüs Gücü Suriye’de vuruldu

İran rejimi Kudüs Gücü Suriye’de vuruldu
Suriye’de, İran rejiminin dış ülkelerdeki terörist faaliyetlerini yürüten Pasdaranlara bağlı Kudüs Gücü’ne ait askeri bir aracın havadan vurulduğu bildirildi.
posted onDecember 28, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti’nin, Suriye’de çıkan iç savaş sonrası Beşar Esad liderliğindeki Baas rejiminin ayakta kalması için ülkeye gönderdiği Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü’ne ait bir askeri aracın menşei bilinmeyen hava araçları tarafından vurulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SOHR), insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirilen saldırının Meyadin kenti kırsalında gerçekleştiğini belirti.

SOHR, hava saldırısında iki Kudüs Gücü mensubunun öldüğünün teyit edildiğini belirtiriken yerel kaynaklar ölü sayısının daha fazla olabileceğini aktardı.

SOHR, ölen Kudüs Gücü mensuplarının kimliklerinin tespit edilemediğini belirtti.

Suriye’ye yönelik yayın yapan El-Hadath kanalı ise saldırının yapıldığı yerin Dêrezor’un doğusunda bir bölge olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz aylarda, İran rejiminin Suriye’de bulunan milis grupları ve Kudüs Gücü mevzilerine yönelik İsrail tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen birçok büyük hava saldırısı gerçekleştirilmiş, bu saldırılarda onlarca milis ve Pasdar öldürülmüştü.