Ana içeriğe atla

Ahwaz’da patlama: 6 ölü, 9 yaralı

Ahwaz’da patlama: 6 ölü, 9 yaralı
İran’ın Ahwaz kentinde meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. bildirildi. Patlamanın doğalgaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiği ileri sürüldü.
posted onOctober 11, 2020
noyorum

İran’ın Ahwaz kentindeki Amari semtinde bir pazar yerinde yer alan bir evde meydana gelen patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı bildirildi. Patlamanın doğalgaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiği ileri sürüldü.

İran medyasında yer alan haberlere  göre bu sabah Ahwaz'ın Ameri semt pazarında bulunan bir evde meydana gelen patlamada en az 6 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Ayrıca patlamanın yaşandığı evin bulunduğu binanın büyük bir bölümünü tahrip olduğu aktarıldı.

Ahwaz Belediyesi itfaiye ve güvenlik Şubesi Başkanı İbrahim Kanbari, patlamanın sabahın erken saatlerinde meydana geldiğini, itfaiye ekiplerinin olay yerine varmasıyla birlikte patlama sonucu çıkan yangına müdahale ettiğini ve durumun kontrol altında olduğunu belirtti.

Ahwaz Tıp Bilimleri Üniversitesi Acil Servis ve Kazalara Müdahale Başkanı Ferheng Kerependi, patlamada 6 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını belirtti.

Acil Servis Sözcüsü Mucteba Xalidi ise patlamanın pazarın yanındaki iki katlı bir evde meydana geldiğini belirterek, “asıl nedeni halen bilinmemekle birlikte, patlamanın gaz sızıntısından kaynaklandığını düşünüyoruz, incelemeler sonucunda bu bilgiler teyid edilebilecek” dedi.

Ameri semti, eski Ahwaz bölgesinde bulunan Ahwaz'daki eski mahallelerden birisi.