Ana içeriğe atla

İran’dan Hamas’ın İsrail saldırısına destek: Gurur verici!

İran’dan Hamas’ın İsrail saldırısına destek: Gurur verici!
AvaToday
İran: İsrail'e saldırı gurur verici
posted onOctober 7, 2023
noyorum

İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey danışmanlarında Yahya Rahim Safavi, Cumartesi günü Hamas’ın İsrail’i hedef alan büyük saldırısını desteklediğini ifade ederek bunun "gurur verici bir operasyon" olduğunu söyledi.

Gazzeli terör grupları Hamas öncülüğünde, sabah saatlerinde İsrail'e karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırı başlatarak ülkenin birçok noktasını binlerce roket ile vurdu.

Roketli saldırıların yanı sıra yüzlerce Hamas üyesi silahlı kişi kara ve deniz yolu ile İsrail askeri noktalarına saldırı girişiminde bulundu.

İsrailli yetkililer, saldırılar sonucunda İsrail'de en az 150 kişinin öldüğünü, 1000'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

ISNA haber ajansının aktardığına göre Tahran'da Filistinli çocuklara destek amacıyla düzenlenen bir toplantıda konuşan Yahya Rahim Safavi "Gurur verici operasyonu destekliyoruz" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nda nda üst düzey bir general olan Safavi, "Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu konuyu desteklediğinden eminiz" açıklamasında bulundu.