با آغاز موج دوم مرگ و میر ناشی از شیوع نوع جدید آنفلوآنزا در ایران، بار دیگر ناتوانی جمهوری اسلامی در تامین داروی مورد نیاز بیماران اثبات شد.
آواتودی تهران- طی هفتههای اخیر شیوع یک نوع بیماری آنفلوآنزای مرگآور در ایران، موجی از ترس و نگرانی را در میان شهروندان و خانوادهها ایجاد کرده است. بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، این بیماری تاکنون حداقل جان ٩٩ نفر از هموطنانمان را گرفته است.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره جزئیات آمار فوتشدهها گفته است: تا روز یکشنبه گذشته ۸۱ مورد مرگ به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در کشور ثبت شد. در هفته گذشته هم (از روز ۱۶ آذر تا دیروز ۲۳ آذر) تعداد موارد مرگ به دلیل آنفلوآنزا ۱۸ مورد بود.
حسین عرفانی افزود: از این ۱۸ مورد ۵ نفر مربوط به تبریز، یک نفر مربوط به قزوین، ۳ مورد در تهران، یک نفر در خوزستان، یک نفر در اردبیل، یک نفر در البرز، ۲ نفر در گلستان، ۲ نفر در خراسان رضوی و ۲ نفر مربوط به زاهدان بوده است.
برخی از کارشناسان از شیوع موج دوم شیوع آنفلوآنزا در کشور از ١٥ آذر ماه خبر داده و این گزارشها را مسوولان وزارت بهداشت نیز تایید کرده اند.
بر اساس اخبار تایید نشده، تعداد مبتلایان پس از انجام مراسم مذهبی موسوم به راهپیمایی اربعین و بازگشت این افراد از کشور عراق بیشتر شده است.
مقامات جمهوری اسلامی این اخبار را تکذیب میکنند، اما فراموش نباید کرد که محمد مهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت ایران در مهرماه سال جاری گفته بود: بین ۳۶ تا ۴۰ درصد کسانی که تاکنون به عراق عزیمت کردهاند و دچار بیماری شدهاند، بیماری آنها با سندرم تنفسی بوده است؛ بنابراین باید منتظر باشیم که با بازگشت زائران، آنها مبتلا به بیماری تنفسی و از جمله آنفلوآنزا باشند.
وی پس از شیوع بیماری مرگآور آنفلوآنزا در کشور گفته است: ما در وسط یک اپیدمی آنفلوآنزا قرار گرفتهایم و موارد این بیماری در سراسر کشور افزایش پیدا کرده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت ایران نیز مانند دیگر مقامات جمهوری اسلامی راه حلی برای برون رفت از بحران ارائه نکرده و تنها میگوید: نمیدانیم چه زمانی شیوع بیماری فوق خاتمه مییابد!
در زمان برگزاری مراسم موسوم به راهپیمایی اربعین، علی حیدری، معاون عتبات و عالیات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در یک نشست خبری که خبرگزاریهای داخلی پوشش دادند، از ارسال بیش از ١٦٠ تن انواع دارو به عراق برای تامین نیاز راهپیمایان خبر داده بود.
وی از ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی ویژه به راهپیمایان که بیشتر از نیروهای نظامی و شبه نظامی ایران و همچنین کارکنان دستگاههای دولتی و حاکمیتی هستند خبر داده و گفته بود: در کربلا ٦ مرکز درمانی، بین مسیر ٧ پایگاه، نجف ٤ پایگاه، سیدمحمد یک پایگاه، سامرا یک پایگاه، کاظمین ٣ پایگاه و حله یک پایگاه درمانی ایجاد خواهد شد؛ ضمن اینکه ٢٠ پایگاه توسط همکاران نهادهای دیگر ایجاد خواهد شد.
وی تاکید کرده بود: برای ارائه خدمات پزشکی به راهپیمایان ١٦٠ تن دارو و تجهیزات به مراسم اربعین برده میشود؛ ضمن اینکه ٨ اتوبوس آمبولانس، ٤٠ دستگاه آمبولانس و ١٧٠٠ نفر از نیروهای هلال احمر در پایگاهها فعال خواهند بود.
حال آواتودی به اسنادی دسترسی پیدا کرده که نشان میدهد، جمهوری اسلامی برای کنترل بیماری آنفولانزا که تا امروز حداقل ٩٩ نفر بر اثر ابتلا به آن جان خود را از دست دادهاند، ناتوان است. در این سند که نامه کمال حیدری معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان اصفهان خطاب به رییس سازمان نظام پزشکی این استان است، از کمبود شدید دارو برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزا و ناتوانی در کنترل آن سخن گفته میشود.
در بخشی از این سند میخوانیم: در ماههای آتی بروز اپیدمی وسیع آنفلوآنزا دور از ذهن نخواهد بود و کمبود شدید داروی تامی فلو تنها داروی ضد ویروسی مثمر ثمر در بیماری آنفلوآنزا نیز مشکل را دو چندان خواهد کرد!
نکته جالب توجه این است که بر اساس سند فوق، برخی از پزشکان داروی اشتباه برای بیماران خود تجویز کرده که این امر به افزایش بحران کمک میکند.
در سند فوق به این موضوع اشاره شده و آمده است: در موارد متعددی مشاهده گردیده تجوزی داروهای حاوی کورتیکواستروئید از جمله دگزامتازون به بیمارانی که با علائم تنفسی شبه آنفلوآنزا به مطبها و مراکز درمانی مختلف مراجعه مینمایند، موجب افزایش طول دوره بیماری و ایجاد عوارض شدید ریوی در این بیماران شده است!
با این اوصاف مشخص میشود که جمهوری اسلامی نه تنها توان مقابله با بحران شیوع بیماری مرگآور آنفلوآنزا را ندارد، بلکه داروی مورد نیاز مبتلایان را نیز نمیتواند تامین کند.