بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Pervin Buldan: AKP ile anlaşma yapmadık, yapmayız

Pervin Buldan: AKP ile anlaşma yapmadık, yapmayız
posted onJune 27, 2022
noبۆچوون

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, medyada yer alan yeni bir çözüm süreci iddiaları hakkında, “Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız” dedi.

Partisinin Şanlıurfa 4’üncü Olağan İl Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatacağı ve AKP ile anlaştıklarına dair ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Buldan, “Sanki AKP ve HDP arasında gizli bir anlaşma varmış gibi çokça konuşulan bir dönem. Sanki AKP ile HDP kapalı kapılar ardında bir araya geliyor, Sayın Öcalan ile bir görüşme yapıyor ve kamuoyundan gizleniyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor” dedi.

AKP ile anlaştıklarına dair iddiaları kesin bir dille reddeden Buldan, “Biz AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. AKP ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında AKP ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır” ifadelerini kullandı.