بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

DSG ve MSB’den Eyn İsa’daki çatışmalar hakkında açıklama

DSG ve MSB’den Eyn İsa’daki çatışmalar hakkında açıklama
posted onMarch 23, 2021
noبۆچوون

Kobani, Rakka ve Gire Spi’nin kesişim noktasında olması itibari ile stratejik bir öneme sahip olan Eyn İsa’da, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) arasında yaşanan çatışmalar ile ilgili her iki taraf açıklama yaptı.

DSG tarafından yapılan açıklamada, TSK’nın ve ona bağlı SMO’nun 17 Mart’tan itibaren Eyn İsa kırsalında DSG’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı ve 18-19 Mart’ta şiddetlenen çatışmalarda Seyda köyünde 10, Mealik köyünde 8 olmak üzere toplamda 18 SMO üyesinin öldürüldüğü belirtildi. 

3 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini ve kimlik bilgilerini daha sonra açıklayacağını bildiren DSG, bölgeye yönelik TSK’nın yoğun bombardımanlarında sivillerin hedef alındığını ileri sürdü. 

Eyn İsa’daki çatışmalar hakkında bir açıklama da Millî Savunma Bakanlığı (MSB) yaptı.

MSB’nin açıklamasında “Barış Pınarı bölgesi ile Fırat Kalkanı bölgesine yönelik saldırı girişimleri başarılı şekilde önlendi. Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 12 PKK/YPG’li terörist ile Fırat Kalkanı bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi” denildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise Eyn İsa’da 1 Türk askeri, 3 SMO üyesi ve 3 DSG savaşçısının yaşamını yitirdiğini bildirdi.