بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Donald Trump’tan Kürt esirleri DAİŞ’ten kurtaran er Payne’e şeref madalyası

Donald Trump’tan Kürt esirleri DAİŞ’ten kurtaran er Payne’e şeref madalyası
ABD Başkanı Donald Trump, 2015 yılında terör örgütü DAİŞ’in kaçırdığı onlarca Kürdün kurtarılmasında önemli rol oynayan Amerikalı asker Thomas Payne’e şeref madalyası verdi.
posted onSeptember 12, 2020
noبۆچوون

2015 yılında DAİŞ’in Kerkük’te kaçırdığı onlarca Kürt esirin kurtarılmasında önemli rol oynayan Amerikan ordusundan Başçavuş Thomas Payne’e, ABD Başkanı Donald Trump tarafından şeref madalyası verildi.

Thomas Payne, DAİŞ tarafından kaçırılan ve Kerkük’ün Hewice ilçesindeki iki binada tutulan Kürt esirleri kurtaran tim komutanıydı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, dün Trump tarafından şeref madalyasıyla ödüllendirilen Payne ve timi, DAİŞ’lilerin canlı bomba ve silahlı saldırısı altında 38 esiri kurtarmayı başardı.

Birkaç dakika sonra telsizden kendisine, timdeki bazı askerlerin başka bir binada şiddetli çatışmaya girdiği anonsu ulaştı. 10-20 Amerikan askerinden biri olan Payne, söz konusu binaya ulaşmayı başardı ancak bina alev almıştı.

Timin binaya yaklaşınca DAİŞ’lilerle sıcak çatışmaya girdiği, Amerikan ve Kürt komandoların alevlere rağmen birlikte binaya girdikleri belirtildi.

Başçavuş Payne, binada kimsenin kalmadığından emin olmak için iki kez daha binaya girmiş.

ABD Başkanı Donald Trump, madalya töreninde, “Payne hiçbir şekilde orayı terk etmedi. Kimin komuta ettiği önemli değildi. O, orayı terk etmedi. Binadan çıkan son kişiydi. Bu da Amerika tarihindeki en cesur ve en büyük kurtarma operasyonlarından biriydi” dedi.

Trump, madalya töreni için 11 Eylül tarihini özellikle seçtiklerini çünkü 11 Eylül saldırılarının ardından Payne’nin asker olmaya karar verdiğini ifade etti.

Donald Trump