یک شب پیش از آن، مهلت احزاب برای ثبت نام رسمی در انتخاباتی که قرار است سهشنبه 26 شهریور/ 17 سپتامبر برگزار شود، به پایان رسیده بود.
انتخابات فروردین ماه این کشور به بن بست رسیده و نتانیاهو که برای پنجمین بار در عمر سیاسیاش مامور تشکیل دولت شده بود، به دلیل نپیوستن آویگدور لیبرمن رهبر حزب راستگرای غیرمذهبی «اسرائیل خانه ما» به ائتلاف دولت، شکست خورد.
با آغاز رسمی کارزار انتخاباتی، خبرگزاریها گزارش دادهاند که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو این بار تنها 30 کرسی از 120 کرسی مجلس را بدست میآورد و احزاب راست افراطی و مذهبی نیز در مجموع 26 کرسی خواهند داشت؛ یعنی نتانیاهو تنها 56 کرسی حامی خواهد داشت.
آویگدور لیبرمن که نظرسنجیها برای حزب او 10 کرسی ارزیابی کردهاند، این بار نیز تعیین کننده است که نتانیاهو در تشکیل دولت موفق شود یا نه.
خبرگزاریها بر اساس مصاحبههای لیبرمن که قبلا وزیر دفاع هم بوده، گزارش دادهاند که این بار او شرایط خود را برای پیوستن به ائتلاف دولت سختتر از قبل خواهد کرد و یا تهدید خواهد کرد که از نخست وزیری ژنرال بنی گانتز رهبر حزب نوپای «آبی- سفید» حمایت خواهد کرد.
البته بنی گانتز چندان بخت بلندی برای نخست وزیر شدن ندارد اما اگر انتخابات بعدی نیز ناکامی به بار بیاورد، احزاب راست گفتهاند دیگر از نتانیاهو حمایت نخواهند کرد.
اگر نتانیاهو مانند برخی دیگر از سیاستمداران کشورها از اوج ترقی و شکوفایی به مسیر بدشانسی تاریخی بیفتد، در آن صورت احتمال محاکمهاش در پروندههایی که علیه وی به ظن فساد گشوده است، بیشتر خواهد شد.
اما نتانیاهو به قول دوست و دشمناش «یک شعبدهباز» است؛ احتمال متوسل شدن او به حملاتی در منطقه از جمله علیه حماس، حزبالله و حتی نقاطی استراتژیک که ایران در آن حضور دارد، در وضعیتی که او آیندهاش را در تهدید ببیند، به گفته ناظران در کشورش زیاد است.