رفتن به محتوای اصلی

بزرگترین اختلاسهای تاریخ جهان!

بزرگترین اختلاسهای تاریخ جهان!
posted onMarch 24, 2019
noدیدگاه

در طول تاریخ بشر حکومتها و یا دولتهای بسیار زیادی برای مدت طولانی بر مردم حکمرانی کرده اند که بنا به شرایط خاص اقلیمی، فرهنگی و ایدیولوژیکی و مذهبی و ملیتی و ... اهدافشان را که متاسفانه در اکثریت قریب به اتفاق موارد ظلم و بیداد و فساد و تبعیض بر ملتهای تحت سلطه خود بود به پیش برده اند. در این میان افراد خاصی از بدنه حکومتها که غالبا در راس هرم قدرت بوده اند بیشترین نقش را داشته اند.

در این مقالە تنها به ده نمونه از باصطلاح اختلاسها (دزدیهای بزرگ) در تاریخ معاصر جهان بر اساس رتبه اول تا دهم اشاره ای خواهیم داشت، منتها بر خلاف روند معمول از رتبه دهم آغاز نموده به رتبه اول خواهیم رسید.

رتبه دهم- پاولو لازانکو نخست وزیر اوکراین (۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷)

این شخص بعنوان پنجمین نخست وزیر تاریخ اوکراین در مدت تنها یک سال هر روز پانصد هزار دلار را به بانکهایی در لهستان و سوئد و ‌آنتیگ واریز و توسط کمپانی شل به آمریکا پولشویی کرد. جمعا ۲۰۰ میلیون دلار از دارایی مردم اوکراین را اختلاس نمود که بعدها در سال ۲۰۰۸ توسط دولت سوئیس زندانی و سپس در حین انتقال به آمریکا گریخت. لازانکو در سال ۲۰۰۹ توسط دادگاهی در ایالت کالیفرنیا به زندان و برگرداندن تمام دارایی ها به اوکراین محکوم شد.

رتبه نهم- آلبرتو فوجی موری رییس جمهور پرو۱۹۹۰-۲۰۰۰(

فوجی موری بعنوان چهل و پنجمین رییس جمهور پرو علیرغم آنکه در اوایل حاکمیت کشورش را از فروپاشی اقتصادی و آشوبهای تروریستی نجات داد در طول مدت حکومتش جمعا مبلغ ۶۰۰ میلیون دلار ثروت مردم را بالا کشید! جالب است بدانید که بخاطر گم شدن حدود ۵/۵ میلیارد دلار در زمان او بعنوان فاسد ترین حکومت تاریخ پرو شناخته شده است. در سال ۲۰۰۵ به ژاپن گریخت و پس از چهار سال و نیم مجددا مدعی ریاست جمهوری شد! اما هنگام خروج از ژاپن و رفتن به سوی شیلی دستگیر و در دو نوبت جداگانه یکبار به هفت سال و نیم و بار  دوم به ۸ سال زندان همراه با بازگرداندن تمام دارایی های به یغما رفته محکوم شد.

رتبه هشتم- جیان کلوده دوالیر رییس جمهور هایتی ( ۱۹۷۱-۱۹۸۶)

دوالیر که پس از مرگ پدرش در آوریل سال ۱۹۷۱ در حالیکه سن وی  ۱۹ سال بود جانشین وی بود. هرچند اوایل بە درخواست متحد اصلی هایتی آمریکا دست به اصلاحاتی زد اما پس از چند سال با فعال سازی ماشین ترور و پولشویی تا سال ۱۹۸۵ مبالغ هنگفتی بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار را اختلاس نمود. علیرغم تصویب قانونی مبنی بر مادام العمر شدن مقام رییس جمهوری در همان سال، بخاطر قیام مردم پس از یک سال به سمت فرانسه گریخته و بیش از بیست وپنج سال در تبعید ماند اما ناگهان در سال ۲۰۱۱ به هایتی بازگشت و در آنجا بجرم اختلاس زندانی و محکوم به برگرداندن تمام داراییهای اختلاس شده گشت. سرانجام در اکتبر ۲۰۱۴ بر اثر سکته قلبی در سن ۶۳ سالگی در گذشت.

رتبه هفتم-  سلوبودان  میلوسویچ (۱۹۸۹-۲۰۰۰)

بمدت یازده سال قدرت را در یوگسلاوی صربستان بدست گرفت. بیشترین شهرت وی نقش اساسی این دیکتاتور در جنگهای ویرانگر  یوگسلاوی و قتل عام در کرواسی، کوزوو و بوسنی میباشد. بااین حال، در  طول مدت ریاست جمهوری بیش از یک میلیارد دلار از ثروت مردم آن سرزمین را به یغما برد. در سال ۲۰۰۰ علیرغم تشکیل دادگاه به اتهام فساد و سو استفاده از قدرت و دزدی بخاطر فقدان شواهد محکوم نشد، اما پروندەاش به دادگاه بین المللی جنایی یوگسلاوی آنزمان ( ICTY )ارجاع گردیده در آنجا به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محکوم شد منتها قبل از اتمام دادگاهی در مارس ۲۰۰۶ بر اثر سکته قلبی درگذشت. بر اساس گزارش واشنگتن پست بعدها بانک مرکزی یوگسلاوی اعلام نمود که حدود ۲۰۰ نفر از  وابستگان وفادار به وی حدود چهار میلیارد دلار از بودجه عمومی مردم یوگوسلاوی را خارج کردە بودند.

رتبه ششم- زین العابدین بن علی دیکتاتور تونس (۱۹۸۷-۲۰۱۱)

در مدت ۲۳  زمامداری خود پس از کودتای بدون خونریزی سال ۱۹۸۷ و برکناری اولین رییس جمهور تونس (به اسم حبیب بورقیبه) به تدریج ارقامی مابین ۱ تا ۲/۶ میلیارد دلار از ثروت مردم ستمدیده تونس را بجیب مبارک روانه کرد. نکته حیرت انگیز آن است که براساس گزارش گروه مشاوران اقتصادی بوستون در زمان حکومت بن علی فقر و تنگدستی به نصف کاهش، تولید ناخالص ملی دو برابر و میزان بیکاری بە حداقل  رسید بطوریکه در میان کشورهای منطقه به یکی از«شیرهای آفریقا» معروف شد! با آغاز بهار عربی و سرنگونی حکومت بن علی همراه همسرش به سمت فرانسه گریخت اما به آنها پناهندگی ندادند، تنها کشوری که به او پناهندگی داد عربستان سعودی است و اکنون در جده زندگی میکند. پس از روی کار آمدن دولت دمکراتیک تحقیقات برای مصادره داراییهای خودش و ۱۱۳ عضو فامیلش آغاز شد که شامل ۳۶۷ حساب بانکی، ۴۸ قایق بزرگ، ۵۵۰ ملک بزرگ و کوچک، ۴۰۰ شرکت تجاری و ۴۰ نوع سهام میشد. جمع داراییهای یاد شده بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار  یعنی ۲۵ درصد درآمد ناخالص ملی سال ۲۰۱۱ در تونس را در بر میگرفت.

رتبه پنجم- سانی آباچا (۱۹۹۳-۱۹۹۸) نیجریە!

آباچا سربازی که پس از رهبری کودتای نظامی در  سال ۱۹۹۳ بر مسند ریاست جمهوری کشور نیجریه تکیه زد. وی در ضد کودتای ۱۹۶۶ و کودتاهای ۱۹۸۳ و ۱۹۸۵ نقش اساسی داشت. آباچا علیرغم وعده های زیادی که در مورد ایجاد دموکراسی داد همه کاری را انجام داد بجز دمکراسی! یک سال بعد از بە قدرت رسیدن دولتش را برسیستم قضایی مسلط نمود و ۲ تا ۳ هزار محافظ شخصی برای خود برگزید و مبدل به قدرت مطلق شد. هرچند برنامه هایی را برای کاهش بدهی های خارجی و رونق اقتصادی اجرایی کرد، درمقابل فعالیتهای سیاسی را ممنوع و‌مطبوعات و رسانه ها را کاملا در اختیار خود گرفت. طی پنج سال زمامداری بر استس گزارش بانک جهانی ۳ تا ۵ میلیارد دلار ثروت عمومی نیجریه را اختلاس نمود و سرانجام در جون سال ۱۹۹۸ بصورت مشکوکی درگذشت.

رتبه چهارم- فردیناند مارکوس (۱۹۶۵-۱۹۸۶) در فیلیپین!

مارکوس که مدعی قهرمانی در جنگ جهانی با بیست و هفت مدال ساختگی بود! بعنوان دهمین رییس جمهور فیلیپین در سال ۱۹۶۵برگزیده شد. وی در سال۱۹۷۲ با لغو کنگره فیلیپین و اعلام حکومت نظامی دیکتاتوری خود را آشکار و تا سال ۱۹۸۶ مبالغ بسیار زیادی از ثروت مردم را اختلاس کرد. بر اساس گزارش بانک مرکزی آن کشور ارقام اختلاس شده بین 5 تا ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است. سرانجام پس از انقلاب زمستان ۱۹۸۶  به آمریکا گریخت و سه سال و نیم بعد همانجا درگذشت. کشورش در طول ۲۱ سال حکومت وی تبدیل به یکی از بدهکارترین کشورهای آسیا شد بطوریکه میزان بدهی آن از ۳۶۰میلیون دلار در سال ۱۹۶۵ به ۲۸ میلیارد دلار در سال ۱۹۸۶ رسید.

رتبه سوم- محمد سوهارتو (۱۹۶۷-۱۹۹۸) بعنوان دومین رییس جمهور اندونزی

سوهارتو با توجه به اینکه کاملا بر ضد حکومت کمونیستی قدم برمیداشت و مورد حمایت غرب کاپیتالیستی واقع شد توانست بر اریکه قدرت تکیه زده و با ایجاد قوانین سختگیرانه مبتنی بر قدرت نظامی برای کنترل کشور ۱۳ هزار جزیره! دیکتاتوری خود را برای ۳۱ سال ابقا نمود. در این مدت طولانی بر اساس گزارشهای رسمی موسسات مالی اندونزی حداقل ۱۵ و حداکثر ۳۵ میلیارد دلار از دارایی های مردم اندونزی را دزدید. سرانجام در قیام سال ۱۹۹۸ با فشار مردم استعفا داده و چند ماه پس از محکومیت بخاطر اختلاسهای نجومی در سال ۲۰۰۷ چشم از جهان فروبست.

رتبه دوم- مجتبی خامنه ای فرزند رهبر  جمهوری اسلامی ایران

مجتبی که بر اساس گزارشات و اسناد متقن و رسمی و غیر قابل انکاری که با همت و تلاشهای بسیار زیاد و تحسین برانگیز تیم آواتودی در سطح بین الملل حاصل شده و در داخل سایت avatoday موجودند، با کارگزاری فردی به اسم علی انصاری صاحب بانک خصوصی آینده بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومان را در مدت چندین سال از مردم اختلاس نموده است. اگر این مبلغ را با احتساب هر دلار ۳۲۰۰ تومان مربوط به دوسال قبل محاسبه نماییم، معادل۴۳ میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون دلار خواهد شد. یادآوری میگردد که گروه مجتبی خامنەای تاکنون بدون هیچ گونه مشکلی در داخل ایران به ادامه اختلاس مشغول است.

 رتبه اول- در حال حاضر تا زمان نگارش این نوشتار (اول بهار ۱۳۹۸) فقط یک نفر دیگر گوی سبقت را در تاریخ اختلاس در جهان معاصر از مجتبی خامنه ای ربوده است! لازم به ذکر است این رتبه بندی جهانی اختلاس ممکن است بعدها جابجا گردد. شخص مزبور رییس جمهور سابق برزیل به اسم لولا (لویس ایناجیو لولا دا سیلوا) میباشد. وی از سال ۲۰۰۳ بعنوان رییس جمهوری برزیل کار خود را آغاز نمود و بواسطه حزب کارگری که قانونگذاری را با رهبری وی به پیش میبرد تا سال ۲۰۱۶ که ساقط گردید مبلغ نجومی ۱۰۰ میلیارد دلار از ثروت مردم آن کشور را غارت نمود و به فنا داد.