روزنامهی بینالمللی "وال استریت ژورنال" در گزارشی مفصل از فرار رهبران گروههای تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی در عراق به ایران خبر داد.
بنابر این گزارش، در پی افزایش حملات تلافی جویانه آمریکا به پایگاههای تروریستها در عراق و سوریه، بویژه بعد از به هلاکت رساندن "ابو باقر الساعدی" یکی از رهبران ارشد کتائب حزبالله، بسیاری از فرماندهان و رهبران گروههای تروریستی عراق برای پیدا کردن مخفیگاهی به ایران فرار کردهاند.
گزارش مذکور به نقل از یک منبع آگاه در حکومت عراق و نیز یکی از مشاورین امنیتی آمریکا نوشت: بعد از حملات اخیر ارتش آمریکا، اکثر فرماندهان و رهبران ارش شبهنظامیان وابسته به ایران خود را هتلهای لوکس بغداد یا اقلیم کوردستان مخفی کردهاند یا به ایران گریختهاند".
قابل ذکر است، ارتش آمریکا، روز چهارشنبه، ١٨ بهمنماه ١٤٠٢ شمسی، در حملهای پهپادی در پایتخت عراق، "ابو باقر الساعدی" یکی از سرکردگان گروه تروریستی کتائب حزب الله را هدف و به هلاکت رساند.
به گفته پنتاگون، الساعدی مسئول مستقیم طراحی و مشارکت در حملات به نیروهای آمریکایی در منطقه بوده و همچنین فرماندهی حمله موشکی به "برج ٢٢" در اردن را برعهده داشته که طی آن سه سرباز آمریکایی کشته شدند.
باید گفت، این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی به تروریستها پناه میدهد بلکه این کشور تاریخی طولانی در پناه دادن به رهبران و اعضای گروههای تروریستی مختلف طی قریب به پنج دهه از عمر خود دارد.
جدیدترین سرنخهای این واقعیت به آبان ١٣٩٩ شمسی برمیگردد، زمانی که رسانههای بینالمللی از ترور ابومحمد المصری، نفر دوم شبکه القاعده و دخترش در تهران، بدست نیروهای اسرائیل خبر دادند. بنابر گزارش نیویورک تایمز، آزادانه در ایران زندگی میکرد و توسط سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، محافظت میشد.
همچنین محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، طی مصاحبهای جنجالی با بیبیسی، در سال ١٣٩٦ شمسی، از اطلاعاتی سری پرده برداشت که بنابر آنها ایران طی دو دهه اخیر به نیروهایی از القاعده پناه داده و از آنها حمایت مالی میکرد.
او همچنین مدعی شده بود که حمزه بن لادن، پسر اسامه بن لادن، سالها در ایران تحت حفاظت شدید زندگی کرده است. در همین رابطه فیلمی از جشن ازدواج حمزه بن لادن با دختر محمد المصری، منتشر شد که گفته میشود در این ایران برگزار شده بود.
اما از همه جالبتر فرار ایمان بن لادن دختر اسامه بن لادن در زمستان ۱۳۸۸میباشد که توانست خود را به سفارت عربستان در تهران برساند. "الشرق الاوسط" در دوم دی ماه سال ۱۳۸۸ این خبر شوکهآور را منتشر کرد. او سرانجام پس از ماهها توانست همراه مادرش به سوریه برود.
از دیگر اعضای گروههای تروریستی که در ایران بودهاند میتوان به خیریه صبار، همسر سوم اسامه بن لادن و نیز پنج فرزند دیگر اسامه بن لادن به نامهای سعد، عثمان، فاطمه، بکر و ایمان اشاره کرد. علاوه بر اینها گزارش شده که حدود ده تن از نوههای اسامه بن لادن و سلیمان ابوغیث از دامادان او هم در ایران زندگی کردهاند.
در تائید این گزارشات میتوان به اظهارات علنی اعضای خانواده بن لادن رجوع کرد. عمر بنلادن، چهارمین پسر اسامه بن لادن در سال ۲۰۱۰ به شبکه العربیه گفت ۲۰ تن از اعضای خانوادهاش در ایران زندگی میکنند و زمان خرج آنان از این کشور فرا رسیده است.
اما لمین اولد سالم، روزنامهنگار موریتانیایی، توانست با مصاحبهای تاریخی با "ابوحفص" که در گذشته فرد شمارۀ ۳ القاعده بود، اسناد جدیدی در رابطه با حضور تروریستها در ایران ارائه دهد. این مصاحبه در قالب کتابی تحت عنوان " تاریخ سری جهاد، از القاعده تا دولت اسلامی" منتشر شد و در آن آشکارا ابوحفض میگوید که او نیز همچون بسیاری از رهبران و اعضای خانواده بن لادن، پس از حمله آمریکا به افغانستان به ایران رفتند.
ابوحفض در این مصاحبه مدعی میشود: "کلیه رهبران القاعده و خانوادۀ آنها از بهار ۲۰۰۹ در ویلاهای تازهساز مجهز اسکان داده شدند و به آنها امکان داده شد مستقیماً با اعضای خانواده خود در خارج از ایران گفتگو کنند".
همچنین در سال ۲۰۰۴، نشریه نیوزویک به نقل از مقامات اطلاعاتی اردن خبر داد که ابومصعب الزرقاوی، اسلامگرای اردنی و رهبر شبکه القاعده در عراق، مدتی در ایران زندگی کرده و دست کم دوبار بازداشت شده است.