رفتن به محتوای اصلی

İran rejimi 1 Kolberi katletti, 2 din öğretmenini alıkoydu

İran rejimi 1 Kolberi katletti, 2 din öğretmenini alıkoydu
İran rejimi sınır muhafızlarının Rojhelat’ın Sine eyaletine bağlı Bane kentinde bir grup Kolber’e rastgele ateş etmesi sonucu genç Kolber Hadi Xidiri’nin hayatını kaybettiği bildirildi. İtlaat mensuplarının ise Bokan’da iki din öğretmenini gözaltına aldığı ve bilinmeyen bir yere götürdükleri aktarıldı.
posted onAugust 13, 2020
noدیدگاه

İran İslam Cumhuriyeti sınır muhafızlarının Doğu Kürdistan’ın ( Rojhelat) Sine eyaletine bağlı Bane kentinin Güney Kürdistan’a (Başûr) sınır bölgesinde bir grup Kolber’e rastgele ateş etmesi sonucu genç bir Kolberin hayatını kaybettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rojhelat İnasan Hakları Örgütü Hengaw, İran rejimi sınır muhafızlarının bu sabah gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden genç Kolber’in 22 yaşındaki Hadi Xidiri isimli Kolber olduğunu belirtti.

Genç Kolber Hadi Xidiri’nin Bane’nin Zêwiyê ilçesi Kerim Awa köyü nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.

İtlaat 2 din öğretmenini alıkoydu

Hengaw başka bir açıklamasında İran rejimi İstihbarat Teşkilatı İtlaat mensuplarının Bokan’da iki din öğretmenini gözaltına aldığını ve öğretmenlerin nereye götürüldüklerinin bilinmediğini duyurdu.

Evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan din öğretmenlerinin Emir Ermeni Blaxyan ve Fayiq Şerietpena olduğunu belirten Hengaw Blaxyan’nın Bokan’ın Aleşîn köyü, Şerietpena’nın ise Bokan’ın Çomi Mecidxani ilçesi Heciyawa köyünden olduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları İtlaat mensuplarının din öğretmenleri Balaxyan ve Şerietpena’nın evlerine yaptıkları baskınlar sırasında öğretmenlerin bilgisayar, telefon ve kitaplarına da el koyduklarını bildirdi.